Arbeidsmediation

Van gedoe op het werk naar een goede werksfeer

Arbeidsmediation

Conflicten op de werkvloer kunnen een enorme impact hebben op je werk en privéleven. Veel mensen brengen namelijk meer tijd door met hun collega’s dan met hun partner. Als je full-time werkt, zit je al snel zo’n 40 uur bij elkaar. Zit de relatie tussen jou en één van je collega’s niet lekker, dan kan dat voor veel irritaties en frustraties zorgen. Niet alleen op je werk, op het plezier dat je hebt tijdens je werk, maar vaak neem je al die spanningen en emoties ook mee naar huis. En ook je andere collega’s hebben last van het conflict dat jij hebt.

Dit kan leiden tot een ongezonde werksfeer, een vermindering van werkplezier, een verstoorde communicatie en relaties tussen collega’s en uiteindelijk zelfs tot ziekteverzuim en verloop binnen het bedrijf. Een conflict kan dus grote gevolgen hebben voor het functioneren van het bedrijf en haar werknemers. Het is namelijk bekend dat conflicten op de werkvloer leiden tot ziekteverzuim en verminderde productiviteit, wat kan resulteren in aanzienlijke kosten voor het bedrijf. Volgens schattingen van TNO kostte conflictgerelateerd verzuim Nederlandse werkgevers maar liefst € 2,7 miljard in 2018.

Wat kan een mediator voor je doen?

Gelukkig is er een oplossing: mediation. Als je in een conflict raakt op je werk met een naaste collega, een leidinggevende of iemand aan wie je zelf leiding geeft, kan een mediator helpen om het conflict op te lossen en de angel uit de situatie te halen.

Als arbeidsmediator begeleid ik jullie bij het gesprek. Samen bespreken we wat er is gebeurd en waarom het conflict is ontstaan. We kijken naar jullie zorgen, frustraties en angsten en ik help jullie om vorm te geven aan het gesprek. Ik zorg ervoor dat jullie beiden kunnen zeggen wat jullie willen en dat jullie beiden kunnen horen wat de ander zegt. Zo werken we samen aan een constructieve oplossing voor het conflict.

Het voordeel van mediation is dat jullie zelf invloed hebben op de oplossing en dat er geen winnaars of verliezers zijn. Mediation zorgt ervoor dat jullie de relatie met elkaar kunnen herstellen en op een respectvolle manier met elkaar kunnen omgaan. Hierdoor verbetert niet alleen de sfeer op het werk, maar ook de communicatie en relatie tussen collega’s. Dit leidt uiteindelijk tot meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een gezondere werksfeer binnen het bedrijf.

Maar mijn diensten gaan verder dan alleen het oplossen van het huidige conflict. We bespreken ook hoe jullie in de toekomst met elkaar omgaan en eventuele lastige situaties kunnen voorkomen. Zo voorkomen we dat jullie weer op hetzelfde punt belanden en kunnen jullie weer met plezier aan het werk.

Kies voor arbeidsmediation van Relatiewerk Zeewolde en investeer in een gezonde werksfeer en goede samenwerking. Neem vandaag nog contact op om te bespreken hoe ik jou en je collega’s kan helpen.

Benieuwd wat arbeidsmediation voor jou kan betekenen?

Reviews

Boekhoudt

Binnen “no time” was alles geregeld. Kort en krachtig. Zeer duidelijk en geen gedraai. Zeker een aanrader..

Chantal Bethlehem

Ik heb de hulp als fijn ervaren. Eerst gebruik gemaakt van relatietherapie. Fijn was dat je met een onpartijdig iemand praat die ook kritische vragen durft te stellen. Ze zet je echt aan om na te denken. Helaas ook gebruik moeten maken van de mediation voor de scheiding. De scheiding was snel rond mede door het snelle werken van de mediator. Ik kijk terug op een zware periode maar wel eentje waar ik goede hulp bij heb gehad. Zeker een aanrader!

Mindful Scheiden

Nienke heeft voor mijn team een aansprekend verhaal gehouden over samengestelde gezinnen. Met voldoende ruimte voor de groep om eigen ervaringen in te brengen waar Nienke goed op aan kon sluiten.

Dave van Haperen

Nienke is een toppertje.
Ons super goed met alles geholpen.
Geeft heel veel tips en regel alles goed en snel.

Bart Rebergen

Erg vriendelijk! Luisterend oor! Goed advies ondanks keuzes die we zelf gemaakt hebben. Openstaand voor meerdere gespreksopties. Ruimdenkend!

Kelly

Hele fijne coaching! Een fijn luisterend oor en goede en bruikbare tips die ik meteen in praktijk heb kunnen brengen in mijn samengestelde gezin. Nienke heeft veel kennis en ervaring over ‘normale’ patronen en gedrag bij kinderen en het proces waar je als samengesteld gezin doorheen gaat. Na de coaching kreeg ik een uitgebreide samenvatting van wat we besproken hadden, heel prettig om nog eens terug te lezen!

Mirjam Ormel

We zochten hulp in ons samengestelde gezin en in onze relatie. Wat heeft Nienke ons hierbij goed geholpen. We hebben heel veel gehad aan alle tips, tricks en goede adviezen. Nienke is erg kundig, heeft veel kennis en is zelf ook ervaringsdeskundige. We kunnen nu weer samen verder en er is veel meer rust in huis. Heel fijn dus.
Nogmaals heel erg bedankt Nienke!

Yannick Vos

Nienke heeft ons erg goed geholpen. Wij kunnen nu beter communiceren en begrijpen elkaar veel beter. Nienke heeft een neutrale, objectieve en begripvolle manier van communiceren waardoor wij de sessie als erg prettig hebben ervaren.

Paulien Zandbelt

Super leerzame en interessante workshop over de Dynamiek in samengestelde gezinnen. Nienke gebruikt haar eigen ervaringen, wat heel verhelderend en pakkend is. Zeker een aanrader!!!

Actueel

Waarom is mediation vertrouwelijk?

Meester van harmonie: Hoe DISC de arbeidsmediator buiten de deur houdt

Conflictpreventie op de werkplek