Coaching

Jullie zijn de basis van het samengestelde gezin

Coaching

Een nieuwe liefde vinden is geweldig. Het is spannend en leuk en opwindend en alles is geweldig aan je nieuwe lief. En dat hij of zij al kinderen heeft, is prima. Daar ga je samen vast een succes van maken. De liefde die jij hebt voor je nieuwe partner, heb je vast ook voor de kinderen die je er zomaar bij krijgt.

Maar zo rooskleurig als het er in het begin uitzag, blijft het meestal niet. Voor sommige kinderen ben jij opeens het sein dat de relatie tussen papa en mama echt niet meer goed komt. Sommige kinderen vinden je een indringer omdat ze minder aandacht krijgen van hun ouder nu jij erbij bent. Soms is de opvoeding die ze bij hun andere ouder krijgen heel anders dan de manier waarop jij en je nieuwe partner de kinderen willen lopen.  Veel stiefouders hebben het gevoel heel veel te geven en te doen aan en voor de stiefkinderen en het gezin, en er zo weinig voor terug te krijgen. 


En zo zijn er nog heel veel oorzaken die ervoor zorgen dat het opeens toch een stuk minder soepel gaat dan je had gedacht.

En wat doe je dan?

Ga je dan heel hard werken om van het gezin toch een succes te maken? Maar het is ook jouw huis waarin jij ook jezelf wil zijn. Hoe vermoeiend is het dan om steeds een rol te spelen? Om steeds toe te geven? Om steeds maar bezig te zijn met dat nieuwe gezinsleven?

Soms is het dan beter om even pas op te plaats te maken. Om te kijken wie jullie zijn als gezin, wat iedereen zou willen en hoe al jullie gezinsleden nu het best in elkaar passen, zodat de puzzel van jullie nieuwe stiefgezin het beste past.

Ik kan jullie door middel van stiefcoaching helpen om die pas op de plaats te maken.
Om te kijken. En te zien.
Om te luisteren. En te horen.
Om te praten. En gehoord te worden.

Benieuwd wat stiefcoaching voor jou kan betekenen?

Reviews

Boekhoudt

Binnen “no time” was alles geregeld. Kort en krachtig. Zeer duidelijk en geen gedraai. Zeker een aanrader..

Chantal Bethlehem

Ik heb de hulp als fijn ervaren. Eerst gebruik gemaakt van relatietherapie. Fijn was dat je met een onpartijdig iemand praat die ook kritische vragen durft te stellen. Ze zet je echt aan om na te denken. Helaas ook gebruik moeten maken van de mediation voor de scheiding. De scheiding was snel rond mede door het snelle werken van de mediator. Ik kijk terug op een zware periode maar wel eentje waar ik goede hulp bij heb gehad. Zeker een aanrader!

Mindful Scheiden

Nienke heeft voor mijn team een aansprekend verhaal gehouden over samengestelde gezinnen. Met voldoende ruimte voor de groep om eigen ervaringen in te brengen waar Nienke goed op aan kon sluiten.

Dave van Haperen

Nienke is een toppertje.
Ons super goed met alles geholpen.
Geeft heel veel tips en regel alles goed en snel.

Bart Rebergen

Erg vriendelijk! Luisterend oor! Goed advies ondanks keuzes die we zelf gemaakt hebben. Openstaand voor meerdere gespreksopties. Ruimdenkend!

Kelly

Hele fijne coaching! Een fijn luisterend oor en goede en bruikbare tips die ik meteen in praktijk heb kunnen brengen in mijn samengestelde gezin. Nienke heeft veel kennis en ervaring over ‘normale’ patronen en gedrag bij kinderen en het proces waar je als samengesteld gezin doorheen gaat. Na de coaching kreeg ik een uitgebreide samenvatting van wat we besproken hadden, heel prettig om nog eens terug te lezen!

Mirjam Ormel

We zochten hulp in ons samengestelde gezin en in onze relatie. Wat heeft Nienke ons hierbij goed geholpen. We hebben heel veel gehad aan alle tips, tricks en goede adviezen. Nienke is erg kundig, heeft veel kennis en is zelf ook ervaringsdeskundige. We kunnen nu weer samen verder en er is veel meer rust in huis. Heel fijn dus.
Nogmaals heel erg bedankt Nienke!

Yannick Vos

Nienke heeft ons erg goed geholpen. Wij kunnen nu beter communiceren en begrijpen elkaar veel beter. Nienke heeft een neutrale, objectieve en begripvolle manier van communiceren waardoor wij de sessie als erg prettig hebben ervaren.

Paulien Zandbelt

Super leerzame en interessante workshop over de Dynamiek in samengestelde gezinnen. Nienke gebruikt haar eigen ervaringen, wat heel verhelderend en pakkend is. Zeker een aanrader!!!

Actueel

Hoe scheidingsmediation helpt bij het verminderen van conflicten NA de scheiding

Kan het vertrouwen nog terug komen na vreemdgaan?

Positiever in je relatie staan; 3 oefeningen