DISC

Versterk je team

DISC

Het DISC model brengt iemands voorkeursstijlen, sterke kanten, communicatie en groeimogelijkheden in kaart. DISC vergroot de kennis van gedrag, helpt communicatie conflicten oplossen en vermijden, vergroot individuele effectiviteit binnen organisaties en stimuleert het benutten van talenten.

Wil je meer kennis en inzicht in je eigen gedrag en het gedrag van jouw teamleden? Wil je beter leren communiceren en samenwerken? In een DISC training leer je gedrags- en communicatiepatronen van jezelf en jouw team herkennen en doorbreken. Zo kun je prettiger samenwerken en kom je tot betere resultaten.

De vier profielen

DISC bestaat uit 4 verschillende hoofdstijlen (D, I, S, en C) en is krachtig door zijn eenvoud. Hieronder een overzicht van de basis kenmerken van de verschillende typen:

  • Dominant (rood) extravert en controlerend direct, gedreven, prestatiegericht, hoog tempo, neemt leiding.
  • Interactief (geel) extravert en relaterend hartelijk, enthousiast, prater, impulsief, verbaal.
  • Stabiel (groen) introvert en relaterend betrokken, vriendelijk, attent, teamplayer, harmonie, gesloten.
  • Consciëntieus (blauw) introvert en controlerend denker, observator, afwachtend, precies, gesloten, privacy.

Niemand is alleen maar ‘rood’, ‘geel’, ‘groen’ of ‘blauw’. We laten altijd onze eigen unieke combinatie van de DISC stijlen zien in ons gedrag, daarom zoeken we in het DISC profiel juist de verdieping.

DISC kan individueel worden ingezet om inzicht te krijgen in eigen gedrag en communicatiestijl, maar nog beter is het om dit met een heel team op te pakken. Tijdens een DISC training leg ik uit wat DISC is, wat je ermee kan, wat je ervan kan leren. Daarnaast wordt er natuurlijk voor elk teamlid een DISC profiel opgesteld. Door dit te delen met het team, leer je hoe je beter met elkaar kan communiceren en samen sterker en effectiever wordt als team.

Benieuwd wat DISC voor jouw team kan betekenen?

Reviews

Boekhoudt

Binnen “no time” was alles geregeld. Kort en krachtig. Zeer duidelijk en geen gedraai. Zeker een aanrader..

Chantal Bethlehem

Ik heb de hulp als fijn ervaren. Eerst gebruik gemaakt van relatietherapie. Fijn was dat je met een onpartijdig iemand praat die ook kritische vragen durft te stellen. Ze zet je echt aan om na te denken. Helaas ook gebruik moeten maken van de mediation voor de scheiding. De scheiding was snel rond mede door het snelle werken van de mediator. Ik kijk terug op een zware periode maar wel eentje waar ik goede hulp bij heb gehad. Zeker een aanrader!

Mindful Scheiden

Nienke heeft voor mijn team een aansprekend verhaal gehouden over samengestelde gezinnen. Met voldoende ruimte voor de groep om eigen ervaringen in te brengen waar Nienke goed op aan kon sluiten.

Dave van Haperen

Nienke is een toppertje.
Ons super goed met alles geholpen.
Geeft heel veel tips en regel alles goed en snel.

Bart Rebergen

Erg vriendelijk! Luisterend oor! Goed advies ondanks keuzes die we zelf gemaakt hebben. Openstaand voor meerdere gespreksopties. Ruimdenkend!

Kelly

Hele fijne coaching! Een fijn luisterend oor en goede en bruikbare tips die ik meteen in praktijk heb kunnen brengen in mijn samengestelde gezin. Nienke heeft veel kennis en ervaring over ‘normale’ patronen en gedrag bij kinderen en het proces waar je als samengesteld gezin doorheen gaat. Na de coaching kreeg ik een uitgebreide samenvatting van wat we besproken hadden, heel prettig om nog eens terug te lezen!

Mirjam Ormel

We zochten hulp in ons samengestelde gezin en in onze relatie. Wat heeft Nienke ons hierbij goed geholpen. We hebben heel veel gehad aan alle tips, tricks en goede adviezen. Nienke is erg kundig, heeft veel kennis en is zelf ook ervaringsdeskundige. We kunnen nu weer samen verder en er is veel meer rust in huis. Heel fijn dus.
Nogmaals heel erg bedankt Nienke!

Yannick Vos

Nienke heeft ons erg goed geholpen. Wij kunnen nu beter communiceren en begrijpen elkaar veel beter. Nienke heeft een neutrale, objectieve en begripvolle manier van communiceren waardoor wij de sessie als erg prettig hebben ervaren.

Paulien Zandbelt

Super leerzame en interessante workshop over de Dynamiek in samengestelde gezinnen. Nienke gebruikt haar eigen ervaringen, wat heel verhelderend en pakkend is. Zeker een aanrader!!!

Actueel

De rode dominante persoonlijkheid in DISC: Krachten en valkuilen

Een blauwe man op je bank?

Meester van harmonie: Hoe DISC de arbeidsmediator buiten de deur houdt