Relatietherapie, mediation of scheiden
in Dronten

Als je relatie stug loopt, stroef loopt of stuk loopt

Algemeen over Relatiewerk in Dronten

Ik ben Nienke Pleket; mediator, relatietherapeut en stiefcoach, werkzaam in Dronten en omgeving. Wanneer het stug loopt, stroef loopt of stuk loopt in je relatie ben ik er om je te helpen.

Dat kan zijn als jullie samen graag bij elkaar willen blijven en de relatie en jullie communicatie willen verbeteren. Dan zoeken jullie een relatietherapeut in Dronten.

Maar het kan ook dat jullie conflict al zo ver is dat jullie een mediator in Dronten zoeken. Neem contact op en ik kan jullie meer vertellen over hoe ik jullie kan helpen.

Relatietherapie Dronten

Werken aan je relatie. Het klinkt zo cliché. Maar het helpt je wel. Het helpt je duidelijk te krijgen wat je wil, wat je partner wil, hoe jullie elkaar kunnen helpen in de relatie. Als relatietherapeut in Dronten kan ik jullie hierbij helpen.

Het werken aan de relatie kan je samen met je partner doen, maar ook een individuele sessie kan soms verhelderend en helpend zijn. Neem contact op om samen met mij te bespreken wat voor jou of jullie de beste manier is.

Ik werk niet met een vast programma; ieder stel is anders en heeft dus ook een andere aanpak nodig. Of het nu gaat om ontrouw in een relatie, steeds maar weer in dezelfde ruzie komen, of geen intimiteit meer samen hebben, ik kijk samen met jullie wat voor jullie werkt. Zodat jullie weer lekkerder in jullie vel zitten en lekkerder in de relatie.

Wil je meer weten over wie ik ben, hoe ik werk en hoe ik jullie kan helpen als relatietherapeut in Dronten? Een kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

Huiswerk mee – samen oefenen 

Bijna altijd geef ik stellen huiswerk mee. Een oefening om weer dichter bij elkaar te komen, om elkaar opnieuw te leren kennen, om wat lucht te brengen in de relatie. Dit zorgt er voor dat als we weer samen aan tafel zitten, er ook steeds wat nieuws te bespreken hebben. En wat ik ook altijd probeer; dat elke keer dat jullie aan tafel zitten, jullie ook echt het gevoel hebben een stapje verder te komen. Een patroon dat in jaren is opgebouwd is niet na twee sessies opgelost, maar je wil wel elke sessie vooruitgang zien.

Tweewekelijks

De sessies plannen we tweewekelijks, niet elke week. De reden daarvoor is dat de meeste stellen in mijn praktijk het ontzettend druk hebben met werk en kinderen. Een week is dan zo voorbij. En als er dan niets is voorgevallen, als er geen tijd was voor huiswerk of even met elkaar zitten en echt praten… dan hebben we misschien ook niet zoveel te bespreken. Om die reden plan ik de afspraken om de week in plaats van elke week. En gaat het alweer wat beter tussen jullie? Dan laten we er drie weken tussen. Of vier. Totdat ik jullie helemaal los kan laten.

Mediation Dronten

Heb je een mediator in Dronten nodig en het liefst op korte termijn? Neem dan contact op met mij. Als mediator in Dronten help ik stellen bij hun scheiding, collega’s bij een arbeidsconflict en familieleden om uit een familieruzie te komen. Ik help jullie om weer in gesprek te komen, echt naar elkaar te luisteren en samen te komen tot een oplossing die voor alle partijen acceptabel is. Als mediator in Dronten is het mijn doel om mensen met een goed gevoel de mediation af te sluiten.

Mediator voor scheiding, arbeidsconflicten, burenruzies, familieruzies

Mediation is geschikt voor allerlei soorten conflicten, zoals:

 • arbeidsconflicten
 • burenruzies
 • conflicten in de familiesfeer
 • (echt)scheidingen

Voor al dit soort conflicten kun je mij inschakelen. Ik ben MfN register mediator, wat inhoudt dat ik ben opgeleid, up to date blijf en een bekwaam en ervaren mediator ben. 

Bij mediation ga je samen:

 • van standpunten naar belangen
 • van verwijten naar wensen
 • en van problemen naar eigen oplossingen

De voordelen daarvan:

 • Besparing van tijd
 • Besparing van kosten
 • Jouw verhaal erkend en gehoord
 • Ruimte voor emoties
 • Bevordert onderlinge samenwerking

Een eigen oplossing is een blijvende oplossing 

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

Scheiden Dronten

Als mediator in Dronten help ik jullie om op een zo soepel mogelijke manier jullie scheiding te regelen. Met oog voor jullie beider wensen en behoeftes, maar zeker ook met oog voor jullie kinderen. Want ook al zijn jullie straks geen partners meer, jullie blijven voor altijd verbonden als ouders van jullie kinderen.

Wat moet er allemaal geregeld worden als je gaat scheiden?

Als je gaat scheiden ligt het eraan of je getrouwd bent, een geregistreerd partnerschap hebt of samenwonend bent. Een scheidingsconvenant is verplicht indien je getrouwd bent en als je een geregistreerd partnerschap hebt. Ben je samenwonend, dan is het niet verplicht, maar wel heel handig. In het convenant komen alle belangrijke afspraken te staan zoals over het huis, jullie pensioen, de boedelscheiding.

Hebben jullie kinderen? Dan is een ouderschapsplan verplicht, ook als je samenwonend bent. In het ouderschapsplan kun je alles op papier zetten dat je belangrijk vindt. Over de huisdieren en de spaarrekening, over de hoogte van het zakgeld en de zorgregeling, over de alimentatie en nog veel meer. Lees ook mijn blog 6 tips voor het ouderschapsplan voor meer informatie.

 

Als scheidingsmediator in Dronten zorg ik dat jullie het samen regelen. We gaan echt in gesprek en nemen de tijd om de scheiding te regelen op een manier die voor jullie beiden zo goed mogelijk voelt en werkt. En nog belangrijker: die ervoor zorgt dat jullie hierna als ouders een relatie hebben waar de kinderen zoveel mogelijk baat bij hebben.

Wil je alvast een indicatie hoeveel het gaat kosten? Dit kun je op mijn website zelf uitrekenen.

Arbeidsmediation Dronten

Een arbeidsconflict kan leiden tot een ongezonde werksfeer, een vermindering van werkplezier, een verstoorde communicatie en relaties tussen collega’s en uiteindelijk zelfs tot ziekteverzuim en verloop binnen het bedrijf. Een conflict kan dus grote gevolgen hebben voor het functioneren van het bedrijf en haar werknemers. Het is namelijk bekend dat conflicten op de werkvloer leiden tot ziekteverzuim en verminderde productiviteit, wat kan resulteren in aanzienlijke kosten voor het bedrijf. 

Zit je in een arbeidsconflict en wil je dit graag oplossen? Neem dan eens contact op met mij voor arbeidsmediation in Dronten. Ik help jullie om weer in gesprek te komen en naar elkaar te luisteren.

Wie betaalt de arbeidsmediation?

Vaak wordt arbeidsmediation door de werkgever betaald. Soms vragen mensen zich dan af of je als arbeidsmediator dan nog wel onpartijdig kan zijn. Wiens brood men eet, diens woord men spreekt? Als arbeidsmediator ben ik altijd onpartijdig, het maakt niet uit wie de rekening betaalt. Mijn rol is om ervoor te zorgen dat beide partijen zich gehoord voelen en naar de ander kunnen luisteren. Alleen op die manier kan een arbeidsmediation goed afgerond worden.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

Reviews

Boekhoudt

Binnen “no time” was alles geregeld. Kort en krachtig. Zeer duidelijk en geen gedraai. Zeker een aanrader..

Chantal Bethlehem

Ik heb de hulp als fijn ervaren. Eerst gebruik gemaakt van relatietherapie. Fijn was dat je met een onpartijdig iemand praat die ook kritische vragen durft te stellen. Ze zet je echt aan om na te denken. Helaas ook gebruik moeten maken van de mediation voor de scheiding. De scheiding was snel rond mede door het snelle werken van de mediator. Ik kijk terug op een zware periode maar wel eentje waar ik goede hulp bij heb gehad. Zeker een aanrader!

Mindful Scheiden

Nienke heeft voor mijn team een aansprekend verhaal gehouden over samengestelde gezinnen. Met voldoende ruimte voor de groep om eigen ervaringen in te brengen waar Nienke goed op aan kon sluiten.

Dave van Haperen

Nienke is een toppertje.
Ons super goed met alles geholpen.
Geeft heel veel tips en regel alles goed en snel.

Bart Rebergen

Erg vriendelijk! Luisterend oor! Goed advies ondanks keuzes die we zelf gemaakt hebben. Openstaand voor meerdere gespreksopties. Ruimdenkend!

Kelly

Hele fijne coaching! Een fijn luisterend oor en goede en bruikbare tips die ik meteen in praktijk heb kunnen brengen in mijn samengestelde gezin. Nienke heeft veel kennis en ervaring over ‘normale’ patronen en gedrag bij kinderen en het proces waar je als samengesteld gezin doorheen gaat. Na de coaching kreeg ik een uitgebreide samenvatting van wat we besproken hadden, heel prettig om nog eens terug te lezen!

Mirjam Ormel

We zochten hulp in ons samengestelde gezin en in onze relatie. Wat heeft Nienke ons hierbij goed geholpen. We hebben heel veel gehad aan alle tips, tricks en goede adviezen. Nienke is erg kundig, heeft veel kennis en is zelf ook ervaringsdeskundige. We kunnen nu weer samen verder en er is veel meer rust in huis. Heel fijn dus.
Nogmaals heel erg bedankt Nienke!

Yannick Vos

Nienke heeft ons erg goed geholpen. Wij kunnen nu beter communiceren en begrijpen elkaar veel beter. Nienke heeft een neutrale, objectieve en begripvolle manier van communiceren waardoor wij de sessie als erg prettig hebben ervaren.

Paulien Zandbelt

Super leerzame en interessante workshop over de Dynamiek in samengestelde gezinnen. Nienke gebruikt haar eigen ervaringen, wat heel verhelderend en pakkend is. Zeker een aanrader!!!

Actueel

Hoe scheidingsmediation helpt bij het verminderen van conflicten NA de scheiding

Kan het vertrouwen nog terug komen na vreemdgaan?

Positiever in je relatie staan; 3 oefeningen