Relatietherapie, mediation of scheiden
in Ermelo

Als je relatie stug loopt, stroef loopt of stuk loopt

Relatiewerk Ermelo

Als relatietherapeut in Ermelo kan jullie helpen weer naar elkaar te luisteren, zodat jullie elkaar echt horen. En om de communicatie tussen jullie weer op gang te brengen, te versoepelen en te verbeteren. Niet alleen voor het probleem wat er nu is, maar ook hoe je de problemen in de toekomst kan proberen te voorkomen. Zodat je niet alleen nu lekkerder in je relatie zit, maar hopelijk ook nog jaren van elkaar kan blijven genieten.

Maar ook als jullie uit elkaar gaan of je met een arbeidsconflict zit, kan ik jullie helpen als mediator in Ermelo.

Snel, vakkundig, ruimdenkend en betrouwbaar.

Relatietherapie Ermelo

Ben je op zoek naar relatietherapie in Ermelo? Ik help jullie om elkaar weer terug te vinden, beter met elkaar te communiceren en weer de intimiteit terug te vinden die jullie verloren zijn.

Als relatietherapeut in Ermelo heb ik al vele stellen geholpen elkaar weer terug te vinden en weer echt plezier te krijgen in hun relatie.

Wil je weten hoe ik jullie kan helpen? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek!

Samen in relatietherapie of alleen?

Het fijnst is het natuurlijk als jullie samen aan je relatie werken. Maar soms wil een partner niet meewerken. Om wat voor reden dan ook, wil iemand persé niet samen in therapie, niet meewerken aan sessies. Kun je dan nog wat? Of moet je je dan maar neerleggen bij de situatie, of nog erger: de handdoek maar in de ring gooien?

Nee, dat hoeft zeker niet. Je kunt ook alleen in relatietherapie gaan. Zodat je in ieder geval kan kijken naar jouw aandeel in de relatie. Hoe zit jij in je vel, wat is jouw plek in de relatie, wat is jouw aandeel in de frustraties en ruzies die jullie hebben?

Alleen al door je eigen aandeel aan te kijken, en je eigen reacties aan te pakken, kun je vaak al een verbetering aanbrengen in de relatie.

Hoe werkt relatietherapie?

Het ligt er natuurlijk aan met wat voor vraag jullie bij me komen. Is één van jullie vreemd gegaan? Leven jullie alleen nog als broer en zus? Komen jullie steeds weer in dezelfde ruzie en lijken jullie er maar niet uit te komen? Bij elke vraag hoort een andere aanpak. En bij elk stel hoort ook een andere aanpak. Wat voor de één heel fijn werkt, werkt bij een ander stel helemaal niet. Daarom kijk ik altijd wie er bij mij aan tafel komt en wat jullie willen bereiken. Zodat mijn aanpak ook echt past bij jullie.

Mediation Ermelo

Zoek je een mediator in Ermelo die deskundig en betrouwbaar is, dan zit je voor mediation in Ermelo en omgeving bij Relatiewerk Zeewolde op de juiste plek Als mediator in Ermelo help ik je om met de andere partij(en) tot een goed gesprek te komen en om samen tot een oplossing te komen die voor jullie beiden werkt. Als mediator zorg ik ervoor dat je kunt vertellen wat je dwars zit, dat je elkaar weer kunt horen en er samen uitkomt.

Wat is het verschil met een advocaat?

Wanneer jullie allebei een eigen advocaat inhuren, werkt de advocaat die jij inhuurt alleen voor jou. Je gaat dan ‘vechten’ voor waar jij recht op hebt in jouw ogen. De een verliest dan en de ander wint.

Wanneer jullie samen naar de mediator gaan, werken jullie samen. Jullie zorgen dat jullie komen tot een uitkomst die past bij jullie beiden. En dan zijn er dus twee mensen die ‘winnen’. 

Wat kost mediation?

Op mijn pagina met tarieven vind je de kosten van mediation. De kosten worden meestal 50/50 door beide partijen betaald. Bij arbeidsmediation worden de kosten meestal betaald door de werkgever.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

Scheiden Ermelo

Hebben jullie besloten om te gaan scheiden en willen jullie dit graag doen in overleg met elkaar? Willen jullie zeker weten dat jullie alles geregeld hebben en daarna ook nog op een goede manier afscheid van elkaar kunnen nemen? Wanneer je gaat scheiden in Ermelo, kan ik jullie helpen.

Wat is er allemaal nodig als je gaat scheiden?

Wanneer jullie gaan scheiden zijn het scheidingsconvenant en het ouderschapsplan de documenten die opgesteld moeten worden. Zijn jullie samenwonend? Dan is het scheidingsconvenant niet verplicht, maar wel aan te raden. 

In het scheidingsconvenant zet je onder andere op papier op welke manier jullie al jullie bezittingen en eventuele schulden verdelen. Dan hoeft niet elk kopje en schoteltje op de lijst, maar wel de grote zaken. Wie krijgt de auto? Wie blijft in het huis wonen? Misschien wil je wel afspraken maken over jullie huisdieren. Ook dit kun je opnemen in het scheidingsconvenant.

In het ouderschapsplan komen al jullie afspraken rondom de kinderen. Het is belangrijk dit zoveel mogelijk op papier te zetten zolang jullie nog in goed overleg zijn. Mocht het op een later moment dan wel stroef lopen, dan kun je altijd terug grijpen naar de afspraken die jullie in het ouderschapsplan hebben staan.

Werkt het ook als we al ruzie hebben?

Tijdens de mediation help ik jullie om naar elkaar te luisteren en om goed onder woorden te brengen waarom je iets wil of juist niet wil. Vaak hebben mensen niet door van elkaar waarom iets zo belangrijk is voor de ander. Dat de ander zich zorgen maakt ergens over. 

Soms hebben stellen het ook nodig om nog eens goed te praten over waarom ze eigenlijk uit elkaar gaan. We noemen dit de scheidingsmelding. Wanneer de scheidingsmelding goed gedaan is, is er vaak meer ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Ook bij deze scheidingsmelding kan ik jullie helpen om het gesprek in goede banen te leiden. Met oog en ruimte voor emotie.

Arbeidsmediation Ermelo

Ook op de werkvloer komen conflicten voor. Tussen werkgever en werknemer, tussen werknemer en leidinggevende, of tussen twee (of meer) collega’s. 

Een conflict op je werk zorgt voor veel stress en spanning, die je ook meenement naar huis. Het liefst wil je het conflict op de juiste wijzen oplossen en ervoor zorgen dat het niet weer gebeurt. Ik kan jullie hierbij helpen.

Hoe gaat arbeidsmediation in zijn werk?

Over het algemeen start ik met aparte gesprekken met de beide partijen. Zodat beide partijen los van elkaar iets kunnen vertellen over wie ze zijn, hoelang ze al bij het bedrijf werken, waar ze tegenaan lopen en hoe zij het conflict zien.

Daarna gaan we samen zitten. Jullie kunnen dan beiden aan elkaar vertellen wat er in jullie ogen opgelost zou moeten worden en op welke manier. Ik help jullie het gesprek in goede banen te leiden en te zorgen dat jullie echt naar elkaar luisteren.

Wie betaalt de arbeidsmediation?

Over het algemeen wordt arbeidsmediation betaalt door de werkgever. Dit wil niet zeggen dat de werkgever ook de arbeidsmediator hoeft te kiezen, vaak kan de werknemer zelf een keuze maken met welke arbeidsmediator hij of zij graag wil werken.

Benieuwd wat ik voor jullie kan betekenen?

Reviews

Boekhoudt

Binnen “no time” was alles geregeld. Kort en krachtig. Zeer duidelijk en geen gedraai. Zeker een aanrader..

Chantal Bethlehem

Ik heb de hulp als fijn ervaren. Eerst gebruik gemaakt van relatietherapie. Fijn was dat je met een onpartijdig iemand praat die ook kritische vragen durft te stellen. Ze zet je echt aan om na te denken. Helaas ook gebruik moeten maken van de mediation voor de scheiding. De scheiding was snel rond mede door het snelle werken van de mediator. Ik kijk terug op een zware periode maar wel eentje waar ik goede hulp bij heb gehad. Zeker een aanrader!

Mindful Scheiden

Nienke heeft voor mijn team een aansprekend verhaal gehouden over samengestelde gezinnen. Met voldoende ruimte voor de groep om eigen ervaringen in te brengen waar Nienke goed op aan kon sluiten.

Dave van Haperen

Nienke is een toppertje.
Ons super goed met alles geholpen.
Geeft heel veel tips en regel alles goed en snel.

Bart Rebergen

Erg vriendelijk! Luisterend oor! Goed advies ondanks keuzes die we zelf gemaakt hebben. Openstaand voor meerdere gespreksopties. Ruimdenkend!

Kelly

Hele fijne coaching! Een fijn luisterend oor en goede en bruikbare tips die ik meteen in praktijk heb kunnen brengen in mijn samengestelde gezin. Nienke heeft veel kennis en ervaring over ‘normale’ patronen en gedrag bij kinderen en het proces waar je als samengesteld gezin doorheen gaat. Na de coaching kreeg ik een uitgebreide samenvatting van wat we besproken hadden, heel prettig om nog eens terug te lezen!

Mirjam Ormel

We zochten hulp in ons samengestelde gezin en in onze relatie. Wat heeft Nienke ons hierbij goed geholpen. We hebben heel veel gehad aan alle tips, tricks en goede adviezen. Nienke is erg kundig, heeft veel kennis en is zelf ook ervaringsdeskundige. We kunnen nu weer samen verder en er is veel meer rust in huis. Heel fijn dus.
Nogmaals heel erg bedankt Nienke!

Yannick Vos

Nienke heeft ons erg goed geholpen. Wij kunnen nu beter communiceren en begrijpen elkaar veel beter. Nienke heeft een neutrale, objectieve en begripvolle manier van communiceren waardoor wij de sessie als erg prettig hebben ervaren.

Paulien Zandbelt

Super leerzame en interessante workshop over de Dynamiek in samengestelde gezinnen. Nienke gebruikt haar eigen ervaringen, wat heel verhelderend en pakkend is. Zeker een aanrader!!!

Actueel

Hoe scheidingsmediation helpt bij het verminderen van conflicten NA de scheiding

Kan het vertrouwen nog terug komen na vreemdgaan?

Positiever in je relatie staan; 3 oefeningen