Relatietherapie, mediation of scheiden
in Flevoland

Als je relatie stug loopt, stroef loopt of stuk loopt

Relatiewerk Flevoland

Ik werk als mediator, relatietherapeut en stiefcoach voor samengestelde gezinnen in Flevoland en omstreken.

Wanneer je een relatie hebt die stroef loopt, kan ik je helpen. Of het nu gaat om een familieconflict of een arbeidsconflict, een burenruzie of de relatie met je partner. 

Ook wanneer jullie gaan scheiden, kan ik jullie helpen het proces in goede banen te leiden, met oog voor jullie kinderen en jullie relatie als ouders.

Relatietherapie Flevoland

Je relatie is belangrijk voor je. Maar soms ook wel heel hard werken. En af en toe gewoon helemaal niet leuk. Onenigheden, ruzies, urenlange discussies. En dan opeens… heb je er helemaal geen zin meer in.

Zoek je daarom een relatietherapeut in Flevoland? Dan ben je bij mij aan het goede adres. Ik kan jullie helpen weer naar elkaar te luisteren en op zoek te gaan naar het vlammetje van jullie relatie.

Wil je relatietherapie in Flevoland dan kun je bij mij verwachten dat ik open minded naar jullie verhaal luister, samen met jullie onderzoek waar jullie ruzies vandaan komen en hoe jullie op een betere manier met elkaar kunnen communiceren.

Ook online relatietherapie is mogelijk!

Wat gaan jullie doen tijdens de sessies?

  • Duidelijk krijgen hoe jullie ruzies ontstaan
  • Bedenken wat je zelf kan veranderen, zonder direct wat van de ander te verwachten
  • Eerlijk verwachtingen uitspreken
  • Praten over seks en het bespreken van elkaars seksuele behoeftes
  • Leren accepteren en leren vergeven
  • Je echt kwetsbaar opstellen in de hoop op een nieuw begin en een sterkere relatie

Mediation Flevoland

Soms raken we verstrikt in een kluwen van misverstanden, vooral als de emoties hoog oplopen. Of het nu gaat om familie, werk of zaken, er zijn momenten waarop onze pogingen tot communicatie gewoon vastlopen. Dan kan een mediator helpen.

Mensen kiezen vaak voor een mediator wanneer ze beseffen dat hun pogingen om het rechtstreeks uit te praten niet echt werken. De mediator is als de ‘peacekeeper’ die een gestructureerde omgeving biedt, waarin iedereen zijn zegje kan doen en we gezamenlijk naar compromissen kunnen zoeken. Met een mix van empathie, communicatie skills en conflictbeheersing, help ik om de boel te ontrafelen en oplossingen te vinden. Kortom, ik maak het mogelijk om ruzies op een respectvolle manier op te lossen!

Beslist de mediator wie er gelijk heeft?

Belangrijk om te onthouden is dat ik als mediator geen beslissingen neem voor jullie, ik fungeer als een faciliterende gids die jullie helpt bij het vinden van jullie eigen oplossingen. Want een oplossing die door beide partijen gedragen wordt, is een oplossing die ook op de langere termijn gaat werken.

Hoe werkt mediation?

Mediation begint met een introductie, waar de mediator de basisregels uitlegt en elke partij de kans krijgt hun kant van het verhaal te vertellen. Vervolgens faciliteert de mediator de communicatie en helpt bij het identificeren van de kernproblemen. Daarna gaan partijen dieper in op hun belangen en standpunten. Creativiteit staat centraal in het bedenken van oplossingen, waarbij de mediator de partijen begeleidt bij het evalueren van opties. Akkoord gevonden? Dan kunnen de partijen indien gewenst werken aan een schriftelijke overeenkomst, die bindend wordt zodra deze is ondertekend. 

Ben je op zoek naar een mediator in Flevoland, plan dan eens eenkennismakingsgesprek met mij.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

Scheiden Flevoland

Als scheidingsmediator in Flevoland help ik bij het begeleiden van echtscheidingen. Mijn taak is het creëren van een neutrale en ondersteunende omgeving, waarin beide partners vrijuit kunnen communiceren. Ik help bij het identificeren van belangrijke zaken, zoals de verdeling van bezittingen, financiële regelingen, en eventuele regelingen met betrekking tot de kinderen.

Wat moet er geregeld worden?

Naast het faciliteren van gesprekken en het zoeken naar gezamenlijke oplossingen, begeleid ik ook bij het opstellen van belangrijke documenten, zoals het echtscheidingsconvenant en het ouderschapsplan. Het convenant bevat afspraken over financiële regelingen, bezittingen en schulden, terwijl het ouderschapsplan regelingen voor de kinderen bevat, zoals omgangsregelingen en alimentatie.

Scheidingsmelding

Bovendien kan ik ondersteuning bieden bij de scheidingsmelding, waarbij ik help om dit moeilijke nieuws op een respectvolle en constructieve manier te communiceren. Ervaring leert dat wanneer dit op een goede manier is gedaan, het proces van de scheiding een stuk soepeler loopt. Mijn doel is om het gehele scheidingsproces zo vlot en begripvol mogelijk te laten verlopen, met speciale aandacht voor de behoeften en emoties van beide ex-partners. 

Arbeidsmediation Flevoland

Als arbeidsmediator in Flevoland ben ik gespecialiseerd in het faciliteren van constructieve gesprekken en het oplossen van conflicten binnen de arbeidsomgeving. Arbeidsmediation wordt ingezet om geschillen tussen werkgevers en werknemers op te lossen op een efficiënte en respectvolle manier.

Hoe werkt arbeidsmediation?

Of het nu gaat om spanningen tussen collega’s, problemen in de teamdynamiek, onenigheden over arbeidsvoorwaarden of andere arbeidsgerelateerde conflicten, arbeidsmediation biedt een gestructureerde aanpak om tot duurzame oplossingen te komen. Mijn rol is om als neutrale bemiddelaar op te treden, waarbij ik beide partijen ondersteun bij het uiten van hun standpunten, belangen en zorgen.

Door middel van open communicatie en het verkennen van gemeenschappelijke grond, help ik bij het vinden van creatieve oplossingen die voor beide partijen aanvaardbaar zijn. Het doel van arbeidsmediation is niet alleen om het huidige conflict op te lossen, maar ook om de communicatie en samenwerking te verbeteren, waardoor een gezondere werkomgeving ontstaat.

Wat levert arbeidsmediation op?

Arbeidsmediation kan resulteren in een betere werkrelatie, verhoogde tevredenheid op de werkvloer en een verminderde behoefte aan langdurige juridische procedures. Het is een effectieve manier om conflicten op de werkvloer aan te pakken en de productiviteit en het welzijn van zowel werknemers als werkgevers te bevorderen.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

Reviews

Boekhoudt

Binnen “no time” was alles geregeld. Kort en krachtig. Zeer duidelijk en geen gedraai. Zeker een aanrader..

Chantal Bethlehem

Ik heb de hulp als fijn ervaren. Eerst gebruik gemaakt van relatietherapie. Fijn was dat je met een onpartijdig iemand praat die ook kritische vragen durft te stellen. Ze zet je echt aan om na te denken. Helaas ook gebruik moeten maken van de mediation voor de scheiding. De scheiding was snel rond mede door het snelle werken van de mediator. Ik kijk terug op een zware periode maar wel eentje waar ik goede hulp bij heb gehad. Zeker een aanrader!

Mindful Scheiden

Nienke heeft voor mijn team een aansprekend verhaal gehouden over samengestelde gezinnen. Met voldoende ruimte voor de groep om eigen ervaringen in te brengen waar Nienke goed op aan kon sluiten.

Dave van Haperen

Nienke is een toppertje.
Ons super goed met alles geholpen.
Geeft heel veel tips en regel alles goed en snel.

Bart Rebergen

Erg vriendelijk! Luisterend oor! Goed advies ondanks keuzes die we zelf gemaakt hebben. Openstaand voor meerdere gespreksopties. Ruimdenkend!

Kelly

Hele fijne coaching! Een fijn luisterend oor en goede en bruikbare tips die ik meteen in praktijk heb kunnen brengen in mijn samengestelde gezin. Nienke heeft veel kennis en ervaring over ‘normale’ patronen en gedrag bij kinderen en het proces waar je als samengesteld gezin doorheen gaat. Na de coaching kreeg ik een uitgebreide samenvatting van wat we besproken hadden, heel prettig om nog eens terug te lezen!

Mirjam Ormel

We zochten hulp in ons samengestelde gezin en in onze relatie. Wat heeft Nienke ons hierbij goed geholpen. We hebben heel veel gehad aan alle tips, tricks en goede adviezen. Nienke is erg kundig, heeft veel kennis en is zelf ook ervaringsdeskundige. We kunnen nu weer samen verder en er is veel meer rust in huis. Heel fijn dus.
Nogmaals heel erg bedankt Nienke!

Yannick Vos

Nienke heeft ons erg goed geholpen. Wij kunnen nu beter communiceren en begrijpen elkaar veel beter. Nienke heeft een neutrale, objectieve en begripvolle manier van communiceren waardoor wij de sessie als erg prettig hebben ervaren.

Paulien Zandbelt

Super leerzame en interessante workshop over de Dynamiek in samengestelde gezinnen. Nienke gebruikt haar eigen ervaringen, wat heel verhelderend en pakkend is. Zeker een aanrader!!!

Actueel

Hoe scheidingsmediation helpt bij het verminderen van conflicten NA de scheiding

Kan het vertrouwen nog terug komen na vreemdgaan?

Positiever in je relatie staan; 3 oefeningen