Relatietherapie, mediation of scheiden
in Harderwijk

Als je relatie stug loopt, stroef loopt of stuk loopt

Relatiewerk Harderwijk

Als mediator, relatietherapeut en stiefcoach, ben ik actief in Harderwijk en omliggende steden. Mocht je relatieproblemen ondervinden, sta ik paraat om te helpen. Of het nu gaat om strubbelingen binnen de familie, een arbeidsconflict, burenruzies, of de dynamiek in je liefdesrelatie.

Bovendien, wanneer jullie voor de uitdaging van een scheiding staan, ben ik er om het proces soepel te begeleiden. Ik hecht belang aan het behouden van een gezonde relatie tussen jullie als ouders, met speciale aandacht voor de belangen van jullie kinderen. Jullie kunnen op mijn ondersteuning rekenen om dit emotionele proces met begrip en zorg te doorlopen.

Relatietherapie Harderwijk

Als relatietherapeut in Harderwijk heb ik één duidelijk doel: stellen helpen weer écht naar elkaar te luisteren. In de hectiek van het dagelijks leven raken we soms de connectie met onze partner kwijt. Ik sta klaar om jullie te begeleiden naar die plek van begrip en oprechte aandacht.
Intimiteit herontdekken
Soms verdwijnt de vonk in een relatie, en het is mijn passie om jullie te helpen de intimiteit opnieuw te ontdekken. Of het nu gaat om het herontdekken van gedeelde passies, het versterken van emotionele banden of het vinden van nieuwe manieren om plezier te beleven, samen werken we aan het herstel van die bijzondere verbinding.
Constructief ruzie maken
Ruzies zijn onvermijdelijk, maar het gaat erom hoe we ermee omgaan. Als relatietherapeut help ik stellen om op een constructieve manier met conflicten om te gaan. Samen bespreken we communicatietechnieken en vinden we manieren om meningsverschillen om te buigen naar groeikansen voor jullie relatie. Het is tijd om de kracht van liefdevolle communicatie te herontdekken en weer samen te groeien.

Mediation Harderwijk

Soms raken we verstrikt in een wirwar van misverstanden, vooral wanneer de emoties hoog oplopen. Of het nu gaat om familiezaken, werkconflicten of zakelijke geschillen, er zijn momenten waarop directe communicatie simpelweg vastloopt. Op zulke momenten kan de tussenkomst van een mediator van onschatbare waarde zijn.

Wanneer schakel je een mediator in?

Mensen neigen vaak naar een mediator wanneer ze realiseren dat hun directe pogingen tot praten niet vruchtbaar zijn. De mediator fungeert als de ‘peacekeeper’, die een gestructureerde omgeving biedt waarin iedereen zijn verhaal kan doen en gezamenlijk naar compromissen kan zoeken. Met een combinatie van empathie, communicatieve vaardigheden en conflictbeheersing help ik om knopen te ontwarren en oplossingen te vinden. Kortom, ik maak het mogelijk om ruzies op een respectvolle manier te beslechten!

Een belangrijk punt om te onthouden is dat ik als mediator geen standpunt inneem over wie gelijk heeft. Mijn rol is die van een faciliterende gids die jullie ondersteunt bij het ontdekken van jullie eigen oplossingen. Want een oplossing die door beide partijen wordt gedragen, is een oplossing die op de lange termijn zal werken.

Hoe verloopt mediation?

Het begint met een introductie, waarin ik de basisregels uitleg en elke partij de gelegenheid krijgt hun kant van het verhaal te vertellen. Vervolgens faciliteer ik de communicatie en help ik bij het identificeren van de kernproblemen. Daarna duiken we dieper in op jullie belangen en standpunten. Creativiteit speelt een grote rol bij het bedenken van oplossingen, waarbij ik jullie begeleid bij het evalueren van opties. Zijn jullie het eens geworden? Dan kunnen jullie, indien gewenst, werken aan een schriftelijke overeenkomst, die bindend wordt zodra deze is ondertekend.

Als je op zoek bent naar een mediator in Harderwijk, nodig ik je graag uit voor een kennismakingsgesprek om te zien hoe ik jullie kan ondersteunen.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

Scheiden Harderwijk

Als scheidingsmediator in Harderwijk vervul ik een betrokken rol bij het begeleiden van echtscheidingen. Mijn verantwoordelijkheid ligt in het scheppen van een neutrale en ondersteunende omgeving, waarin beide partners de vrijheid hebben om openlijk met elkaar te communiceren. Mijn begeleiding strekt zich uit tot het identificeren van cruciale zaken, zoals de verdeling van bezittingen, financiële regelingen en eventuele afspraken met betrekking tot de kinderen.

Belangrijk: de scheidingsmelding

Ook bied ik ondersteuning bij de scheidingsmelding. Het overbrengen van dit moeilijke nieuws is een delicate taak, en mijn rol is om te assisteren bij het op een respectvolle en constructieve manier communiceren ervan. Uit ervaring blijkt dat een goed uitgevoerde scheidingsmelding het verloop van het gehele scheidingsproces aanzienlijk kan versoepelen. 

Maar wat moet er allemaal geregeld worden?

Afgezien van het faciliteren van gesprekken en het zoeken naar gezamenlijke oplossingen, neem ik ook de leiding bij het opstellen van de benodigde documenten, waaronder het echtscheidingsconvenant en het ouderschapsplan. Het convenant legt de afspraken vast omtrent financiële regelingen, bezittingen en schulden, terwijl het ouderschapsplan zich richt op regelingen voor de kinderen, zoals omgangsregelingen en alimentatie.

Mijn doel is om het volledige scheidingsproces op een soepele en empathische wijze te laten verlopen, met specifieke aandacht voor de behoeften en emoties van beide ex-partners.

Arbeidsmediation Harderwijk

Heb je een arbeidsconflict in Harderwijk? Als arbeidsmediator in Harderwijk begeleid ik jullie bij het gesprek. Samen bespreken we wat er is gebeurd en waarom het conflict is ontstaan. We kijken naar jullie zorgen, frustraties en angsten en ik help jullie om vorm te geven aan het gesprek. Ik zorg ervoor dat jullie beiden kunnen zeggen wat jullie willen en dat jullie beiden kunnen horen wat de ander zegt. Zo werken we samen aan een constructieve oplossing voor het conflict.

Het voordeel van mediation

Het voordeel van mediation is dat jullie zelf invloed hebben op de oplossing en dat er geen winnaars of verliezers zijn. Mediation zorgt ervoor dat jullie de relatie met elkaar kunnen herstellen en op een respectvolle manier met elkaar kunnen omgaan. Hierdoor verbetert niet alleen de sfeer op het werk, maar ook de communicatie en relatie tussen collega’s. Dit leidt uiteindelijk tot meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een gezondere werksfeer binnen het bedrijf.

Voorkomen is beter dan genezen

Maar mijn diensten gaan verder dan alleen het oplossen van het huidige conflict. We bespreken ook hoe jullie in de toekomst met elkaar omgaan en eventuele lastige situaties kunnen voorkomen. Zo voorkomen we dat jullie weer op hetzelfde punt belanden en kunnen jullie weer met plezier aan het werk.

Kies voor arbeidsmediation van Relatiewerk Zeewolde en investeer in een gezonde werksfeer en goede samenwerking. Neem vandaag nog contact op om te bespreken hoe ik jou en je collega’s kan helpen.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

Reviews

Boekhoudt

Binnen “no time” was alles geregeld. Kort en krachtig. Zeer duidelijk en geen gedraai. Zeker een aanrader..

Chantal Bethlehem

Ik heb de hulp als fijn ervaren. Eerst gebruik gemaakt van relatietherapie. Fijn was dat je met een onpartijdig iemand praat die ook kritische vragen durft te stellen. Ze zet je echt aan om na te denken. Helaas ook gebruik moeten maken van de mediation voor de scheiding. De scheiding was snel rond mede door het snelle werken van de mediator. Ik kijk terug op een zware periode maar wel eentje waar ik goede hulp bij heb gehad. Zeker een aanrader!

Mindful Scheiden

Nienke heeft voor mijn team een aansprekend verhaal gehouden over samengestelde gezinnen. Met voldoende ruimte voor de groep om eigen ervaringen in te brengen waar Nienke goed op aan kon sluiten.

Dave van Haperen

Nienke is een toppertje.
Ons super goed met alles geholpen.
Geeft heel veel tips en regel alles goed en snel.

Bart Rebergen

Erg vriendelijk! Luisterend oor! Goed advies ondanks keuzes die we zelf gemaakt hebben. Openstaand voor meerdere gespreksopties. Ruimdenkend!

Kelly

Hele fijne coaching! Een fijn luisterend oor en goede en bruikbare tips die ik meteen in praktijk heb kunnen brengen in mijn samengestelde gezin. Nienke heeft veel kennis en ervaring over ‘normale’ patronen en gedrag bij kinderen en het proces waar je als samengesteld gezin doorheen gaat. Na de coaching kreeg ik een uitgebreide samenvatting van wat we besproken hadden, heel prettig om nog eens terug te lezen!

Mirjam Ormel

We zochten hulp in ons samengestelde gezin en in onze relatie. Wat heeft Nienke ons hierbij goed geholpen. We hebben heel veel gehad aan alle tips, tricks en goede adviezen. Nienke is erg kundig, heeft veel kennis en is zelf ook ervaringsdeskundige. We kunnen nu weer samen verder en er is veel meer rust in huis. Heel fijn dus.
Nogmaals heel erg bedankt Nienke!

Yannick Vos

Nienke heeft ons erg goed geholpen. Wij kunnen nu beter communiceren en begrijpen elkaar veel beter. Nienke heeft een neutrale, objectieve en begripvolle manier van communiceren waardoor wij de sessie als erg prettig hebben ervaren.

Paulien Zandbelt

Super leerzame en interessante workshop over de Dynamiek in samengestelde gezinnen. Nienke gebruikt haar eigen ervaringen, wat heel verhelderend en pakkend is. Zeker een aanrader!!!

Actueel

Hoe scheidingsmediation helpt bij het verminderen van conflicten NA de scheiding

Kan het vertrouwen nog terug komen na vreemdgaan?

Positiever in je relatie staan; 3 oefeningen