Training Jouw kind mijn kind ruzie

Opvoeden in een samengesteld gezin

Jouw kind mijn kind ruzie

“Peter vindt alles goed van zijn kinderen. Hij doet veel te veel voor hen, en de kinderen maken daar misbruik van”. “Mijn kinderen mogen niets van mijn partner. Het zijn gewone kinderen, ze spelen, ze hebben plezier, en ze maken lawaai, dat hoort er toch bij?”

“Elke keer als ik een suggestie wil doen over de opvoeding, voelt hij zich direct aangevallen en krijgen we ruzie. Ik wil alleen maar helpen!”
Zomaar wat uitspraken van mensen met een nieuw samengesteld gezin.

Wat is het toch lastig, dat opvoeden in het samengestelde gezin! Er is zoveel strijd. Tussen partners, met de ex, tussen de stiefouder en de kinderen. Het is misschien wel reden nummer één dat samengestelde stellen uit elkaar gaan.
Maar dat is niet nodig! Er is van alles aan te doen.

De belangrijkste conflicten en spanningen in het samengestelde gezin in onze ervaring zijn: communicatieproblemen en onduidelijkheid over rollen, verantwoordelijkheden en verwachtingen.

In onze training leer je waarom een samengesteld gezin zo anders is, hoe je om kan gaan met die typische samengesteld-gezin-situaties en hoe je samen weer een team wordt.

In onze training leren jullie

  • waarom een gesprek over opvoeding zo vaak ontaardt in ruzie
  • wie welke rol in een samengesteld gezin heeft en hoe dat werkt
  • wat je kan doen om de ruzies te verminderen én beter het gesprek aan te gaan
  • welke rol de stiefouder in de opvoeding kan hebben

De training organiseer ik samen met Femy Hesp.
Femy is pedagoog en mediator. Ze geeft al 28 jaar opvoedingsondersteuning aan gezinnen in diverse samenstellingen.

De training duurt drie avonden. Je kunt de training samen met je partner bezoeken, of alleen als (stief)ouder.

Wanneer: deze training wordt gepland in april 2024
Waar: De Meermin Zeewolde
Kosten: 150 euro per stel of 100 euro per persoon
Er is plek voor maximaal 15 personen, dus geef je snel op!

Vragen? Of je opgeven? Vul het contactormulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Een mail sturen kan ook, naar info@relatiewerkzeewolde.nl 

Benieuwd wat de training voor jou kan betekenen?

Reviews

Boekhoudt

Binnen “no time” was alles geregeld. Kort en krachtig. Zeer duidelijk en geen gedraai. Zeker een aanrader..

Chantal Bethlehem

Ik heb de hulp als fijn ervaren. Eerst gebruik gemaakt van relatietherapie. Fijn was dat je met een onpartijdig iemand praat die ook kritische vragen durft te stellen. Ze zet je echt aan om na te denken. Helaas ook gebruik moeten maken van de mediation voor de scheiding. De scheiding was snel rond mede door het snelle werken van de mediator. Ik kijk terug op een zware periode maar wel eentje waar ik goede hulp bij heb gehad. Zeker een aanrader!

Mindful Scheiden

Nienke heeft voor mijn team een aansprekend verhaal gehouden over samengestelde gezinnen. Met voldoende ruimte voor de groep om eigen ervaringen in te brengen waar Nienke goed op aan kon sluiten.

Dave van Haperen

Nienke is een toppertje.
Ons super goed met alles geholpen.
Geeft heel veel tips en regel alles goed en snel.

Bart Rebergen

Erg vriendelijk! Luisterend oor! Goed advies ondanks keuzes die we zelf gemaakt hebben. Openstaand voor meerdere gespreksopties. Ruimdenkend!

Kelly

Hele fijne coaching! Een fijn luisterend oor en goede en bruikbare tips die ik meteen in praktijk heb kunnen brengen in mijn samengestelde gezin. Nienke heeft veel kennis en ervaring over ‘normale’ patronen en gedrag bij kinderen en het proces waar je als samengesteld gezin doorheen gaat. Na de coaching kreeg ik een uitgebreide samenvatting van wat we besproken hadden, heel prettig om nog eens terug te lezen!

Mirjam Ormel

We zochten hulp in ons samengestelde gezin en in onze relatie. Wat heeft Nienke ons hierbij goed geholpen. We hebben heel veel gehad aan alle tips, tricks en goede adviezen. Nienke is erg kundig, heeft veel kennis en is zelf ook ervaringsdeskundige. We kunnen nu weer samen verder en er is veel meer rust in huis. Heel fijn dus.
Nogmaals heel erg bedankt Nienke!

Yannick Vos

Nienke heeft ons erg goed geholpen. Wij kunnen nu beter communiceren en begrijpen elkaar veel beter. Nienke heeft een neutrale, objectieve en begripvolle manier van communiceren waardoor wij de sessie als erg prettig hebben ervaren.

Paulien Zandbelt

Super leerzame en interessante workshop over de Dynamiek in samengestelde gezinnen. Nienke gebruikt haar eigen ervaringen, wat heel verhelderend en pakkend is. Zeker een aanrader!!!

Actueel

Hoe scheidingsmediation helpt bij het verminderen van conflicten NA de scheiding

Kan het vertrouwen nog terug komen na vreemdgaan?

Positiever in je relatie staan; 3 oefeningen