Mediation

Mediation is geschikt voor alle conflicten, zoals arbeidsconflicten, burenruzies, conflicten in de familiesfeer en (echt)scheidingen.

Mediation

Iedereen heeft wel eens een conflict. Met een collega, een medewerker, een buur of met je eigen partner. Meestal kom je er samen uit, maar soms ook niet. En wat doe je dan?

De stap naar de rechter is groot. En tijdrovend. En niet te vergeten; kostbaar.
Gelukkig is er nog een andere optie; mediation.

Bij mediation helpt een neutrale derde, de mediator, om samen uit het conflict te komen. Samen ga je een oplossing vinden. En dat is prettig, want zo krijgen jullie een oplossing waar jullie samen achter staan.

Verschillende soorten conflicten

Mediation is geschikt voor allerlei soorten conflicten, zoals:

 • arbeidsconflicten
 • burenruzies
 • conflicten in de familiesfeer
 • (echt)scheidingen

Voor al dit soort conflicten kun je mij inschakelen. Ik ben MfN register mediator, wat inhoudt dat ik ben opgeleid, up to date blijf en een bekwaam en ervaren mediator ben.

Wat gebeurt er nu bij mediation?

Bij mediation ga je samen:

 • van standpunten naar belangen
 • van verwijten naar wensen
 • en van problemen naar eigen oplossingen

De voordelen daarvan:

 • Besparing van tijd
 • Besparing van kosten
 • Jouw verhaal erkend en gehoord
 • Ruimte voor emoties
 • Bevordert onderlinge samenwerking

Een eigen oplossing is een blijvende oplossing

Een scheiding is een specifieke vorm van mediation. Hierbij gaan we ook heel praktisch zaken regelen. Het scheidingsconvenant moet opgesteld worden en als er kinderen zijn komt er een ouderschapsplan inclusief alimentatieberekening.

Maar bij de mediator gaat dit wel allemaal anders dan wanneer je het via advocaten gaat regelen. Bij de mediator regel je het sámen. We gaan echt in gesprek en nemen de tijd om de scheiding te regelen op een manier die voor jullie beiden zo goed mogelijk voelt en werkt. En nog belangrijker: die ervoor zorgt dat jullie hierna als ouders een relatie hebben waar de kinderen zoveel mogelijk baat bij hebben. 

Familiemediation

Een familieconflict kan door allerlei oorzaken ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan ruzie over de erfenis, conflict binnen een familiebedrijf of ruzies tussen ouders en kinderen.

Een familieconflict kan enorme gevolgen hebben. Wanneer het leidt tot het verbreken van het contact, brengt dit niet alleen verdriet bij de direct betrokken, maar ook in hun omgeving. Toevallige ontmoetingen leveren spanning op, ga je wel of niet naar die verjaardag, het huwelijk of een uitvaart?

Ik kan jullie helpen om weer echt naar elkaar te luisteren, om weer samen het gesprek aan te gaan. 

Scheidingsmediation

Een scheiding is een heftige gebeurtenis. Ooit ging je trouwen uit liefde, met het idee voor altijd bij elkaar te blijven. Als blijkt dat het toch niet werkt, voor één van jullie of voor jullie beiden, dan is dat vaak heel verdrietig. Allerlei emoties spelen; verdriet, rouw, boosheid, schuldgevoel, rancune en misschien ook opluchting. En terwijl je nog middenin die achtbaan van emoties zit, moet je opeens allerlei zaken gaan regelen. Voor veel mensen is dit overweldigend.

Het is dan heel fijn als er iemand naast jullie staat, die niet alleen kan helpen met alle praktische zaken, maar ook aandacht heeft voor de emoties die er bij en tussen jullie spelen.

Arbeidsmediation

Conflicten op de werkvloer kunnen een enorme impact hebben op je werk en privéleven. Veel mensen brengen namelijk meer tijd door met hun collega’s dan met hun partner. Als je full-time werkt, zit je al snel zo’n 40 uur bij elkaar. Zit de relatie tussen jou en één van je collega’s niet lekker, dan kan dat voor veel irritaties en frustraties zorgen. Niet alleen op je werk, op het plezier dat je hebt tijdens je werk, maar vaak neem je al die spanningen en emoties ook mee naar huis. En ook je andere collega’s hebben last van het conflict dat jij hebt.

Benieuwd wat mediation voor jou kan betekenen?

Reviews

Boekhoudt

Binnen “no time” was alles geregeld. Kort en krachtig. Zeer duidelijk en geen gedraai. Zeker een aanrader..

Chantal Bethlehem

Ik heb de hulp als fijn ervaren. Eerst gebruik gemaakt van relatietherapie. Fijn was dat je met een onpartijdig iemand praat die ook kritische vragen durft te stellen. Ze zet je echt aan om na te denken. Helaas ook gebruik moeten maken van de mediation voor de scheiding. De scheiding was snel rond mede door het snelle werken van de mediator. Ik kijk terug op een zware periode maar wel eentje waar ik goede hulp bij heb gehad. Zeker een aanrader!

Dave van Haperen

Nienke is een toppertje.
Ons super goed met alles geholpen.
Geeft heel veel tips en regel alles goed en snel.

Actueel

Hoe scheidingsmediation helpt bij het verminderen van conflicten NA de scheiding

Hoe help ik onze kinderen tijdens de scheiding?

Burenruzies