MfN register mediator

Het kwaliteitsregister voor mediators

MfN register mediator

Ik ben MfN register mediator. Wat houdt dit in?

Het MfN-register (Mediators federatie Nederland) is een door de markt en de Rechtspraak erkend kwaliteitsregister voor mediators. MfN-registermediators zijn gekwalificeerde mediators die voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen en werken onder vastgestelde condities.

Het MfN-register wordt beheerd en onderhouden door de Stichting Kwaliteit Mediators (SKM). In het MfN-register zijn alleen gekwalificeerde mediators opgenomen die voldoen aan de kwaliteitseisen van de SKM. Uiteraard zijn deze mediators onafhankelijk en onpartijdig.

Door scholing en toetsing blijven MfN-registermediators constant werken aan hun kwaliteit. Handig, want dat geeft jou de zekerheid van een professionele mediator die up to date, ervaren en bekwaam is. Het mediationproces is transparant en je kunt van de houding en het gedrag van een mediator op aan.

Mediation wordt door sommige rechtsbijstandsverzekeringen vergoed, vaak met de voorwaarde dat je wel kiest voor een MfN-register mediator. Het is dus verstandig om contact op te nemen met je rechtsbijstandsverzekering om te checken of de mediation (voor een deel) vergoed wordt.