Oefeningen

Thuis al aan de slag

Oefeningen

Twijfel je wel eens of relatietherapie wat voor jullie is? Heb je het gevoel dat jullie relatie wel wat optimalisatie kan gebruiken maar is relatietherapie gevoelsmatig een te grote stap?

Je kunt alvast zelf eens aan de slag gaan met wat oefeningen die ik mijn cliënten vaak geef. 

15 minuten praten

Wat de bedoeling is, is dat één van jullie 15 minuten over een onderwerp praat tegen de ander. En dan natuurlijk over iets in de relatie dat je dwars zit.

De ander mag ondertussen niets zeggen. Je hoeft dus niet na te denken over wat je zou moeten antwoorden, want je mag toch niet antwoorden. En daardoor luister je beter.

Wat vaak gebeurt is dat je in de eerste paar minuten helemaal leegloopt over de dingen waar je altijd al over klaagt. Daarna weet je niets meer te zeggen even. In de stilte komen er dan vaak nieuwe dingen boven. Dingen die dieper gaan, dieper zitten, niet eerder gezegd zijn en vaak zelfs niet heel bewust zijn bij degene die praat.

Het is daardoor een oefening die zowel voor de luisteraar als voor de prater heel waardevol en leerzaam is.

De 10 minuten knuffel

Mis je intimiteit in je relatie en vind je het lastig om die terug te vinden? Dan heb ik een goede oefening voor jullie om eens te doen: de 10 minuten knuffel. 

Ga samen op bed zitten, of zorg dat je allebei lekker kunt zitten, en omhels elkaar stevig.

Sluit je ogen en concentreer je op de sensaties die je ervaart: de geur van je partner, het gevoel van hun lichaam tegen het jouwe, de warmte die je voelt.
Adem diep en rustig in en uit terwijl je knuffelt, en laat jezelf ontspannen in de armen van je partner.
Blijf knuffelen en ademen tot de 10 minuten voorbij zijn

Na afloop van de oefening kun je met elkaar delen hoe het voelde om zo dichtbij elkaar te zijn en hoe je het knuffelen zou willen integreren in jullie dagelijkse routine.

Vind je 10 minuten knuffelen best heftig en lang, omdat er al lang weinig intimiteit is? Bouw het dan rustig op. Begin met 3 minuten. Doe een paar dagen later 7 minuten. En een volgende dag 10 minuten. Blijf voelen en praat over hoe het voor jullie beiden voelt. Ga niet te snel als dat voor éń van de twee (nog) niet goed voelt.

Benieuwd wat relatietherapie voor jou kan betekenen?

Reviews

Boekhoudt

Binnen “no time” was alles geregeld. Kort en krachtig. Zeer duidelijk en geen gedraai. Zeker een aanrader..

Chantal Bethlehem

Ik heb de hulp als fijn ervaren. Eerst gebruik gemaakt van relatietherapie. Fijn was dat je met een onpartijdig iemand praat die ook kritische vragen durft te stellen. Ze zet je echt aan om na te denken. Helaas ook gebruik moeten maken van de mediation voor de scheiding. De scheiding was snel rond mede door het snelle werken van de mediator. Ik kijk terug op een zware periode maar wel eentje waar ik goede hulp bij heb gehad. Zeker een aanrader!

Mindful Scheiden

Nienke heeft voor mijn team een aansprekend verhaal gehouden over samengestelde gezinnen. Met voldoende ruimte voor de groep om eigen ervaringen in te brengen waar Nienke goed op aan kon sluiten.

Dave van Haperen

Nienke is een toppertje.
Ons super goed met alles geholpen.
Geeft heel veel tips en regel alles goed en snel.

Bart Rebergen

Erg vriendelijk! Luisterend oor! Goed advies ondanks keuzes die we zelf gemaakt hebben. Openstaand voor meerdere gespreksopties. Ruimdenkend!

Kelly

Hele fijne coaching! Een fijn luisterend oor en goede en bruikbare tips die ik meteen in praktijk heb kunnen brengen in mijn samengestelde gezin. Nienke heeft veel kennis en ervaring over ‘normale’ patronen en gedrag bij kinderen en het proces waar je als samengesteld gezin doorheen gaat. Na de coaching kreeg ik een uitgebreide samenvatting van wat we besproken hadden, heel prettig om nog eens terug te lezen!

Mirjam Ormel

We zochten hulp in ons samengestelde gezin en in onze relatie. Wat heeft Nienke ons hierbij goed geholpen. We hebben heel veel gehad aan alle tips, tricks en goede adviezen. Nienke is erg kundig, heeft veel kennis en is zelf ook ervaringsdeskundige. We kunnen nu weer samen verder en er is veel meer rust in huis. Heel fijn dus.
Nogmaals heel erg bedankt Nienke!

Yannick Vos

Nienke heeft ons erg goed geholpen. Wij kunnen nu beter communiceren en begrijpen elkaar veel beter. Nienke heeft een neutrale, objectieve en begripvolle manier van communiceren waardoor wij de sessie als erg prettig hebben ervaren.

Paulien Zandbelt

Super leerzame en interessante workshop over de Dynamiek in samengestelde gezinnen. Nienke gebruikt haar eigen ervaringen, wat heel verhelderend en pakkend is. Zeker een aanrader!!!

Actueel

Hoe scheidingsmediation helpt bij het verminderen van conflicten NA de scheiding

Kan het vertrouwen nog terug komen na vreemdgaan?

Positiever in je relatie staan; 3 oefeningen