Relatietherapie

Werk aan een sterke, liefdevolle relatie

Relatietherapie

Je relatie is belangrijk voor je. Maar soms ook wel heel hard werken. En af en toe gewoon helemaal niet leuk. Onenigheden, ruzies, urenlange discussies. En dan opeens… heb je er helemaal geen zin meer in.

Maar ooit ben je toch aan deze relatie begonnen omdat je gek op elkaar was. Hoe mooi zou het zijn om dat weer een beetje terug te vinden? Om elkaar weer beter te begrijpen en elkaar te accepteren?

Ik kan jullie hierbij helpen. Open minded en no-nonsense.

Wanneer is het tijd voor relatietherapie?

Heb je vaak ruzie, of juist helemaal nooit meer?
Ben je alle intimiteiten al tijden kwijt?
Ben je vreemdgegaan, of is je partner vreemdgegaan?
Is er geen vertrouwen meer?
Vraag je je af of jullie nog wel bij elkaar moeten blijven?

Ik kan jullie helpen elkaar weer terug te vinden. Echt naar elkaar te luisteren. Te voelen wat je zelf kan doen om je relatie te verbeteren en wat je voor de ander kan doen.

Wat ga je doen bij relatietherapie?

  • Duidelijk krijgen hoe jullie ruzies ontstaan
  • Bedenken wat je zelf kan veranderen, zonder direct wat van de ander te verwachten
  • Eerlijk verwachtingen uitspreken
  • Praten over seks en het bespreken van elkaars seksuele behoeftes
  • Leren accepteren en leren vergeven
  • Je echt kwetsbaar opstellen in de hoop op een nieuw begin en een sterkere relatie

Maar wat als je partner niet mee wil naar relatietherapie?

Het fijnst is het natuurlijk als jullie samen aan je relatie werken. Maar soms wil een partner niet meewerken. Om wat voor reden dan ook, wil iemand persé niet samen in therapie, niet meewerken aan sessies. Kun je dan nog wat? Of moet je je dan maar neerleggen bij de situatie, of nog erger: de handdoek maar in de ring gooien?

Nee, dat hoeft zeker niet. Je kunt ook alleen in relatietherapie gaan. Zodat je in ieder geval kan kijken naar jouw aandeel in de relatie. Hoe zit jij in je vel, wat is jouw plek in de relatie, wat is jouw aandeel in de frustraties en ruzies die jullie hebben?

Alleen al door je eigen aandeel aan te kijken, en je eigen reacties aan te pakken, kun je vaak al een verbetering aanbrengen in de relatie. 

Oefeningen

Willen jullie graag eerst zelf eens aan de slag? Op mijn website heb ik een paar oefeningen staan die jullie gemakkelijk zelf eens kunnen proberen.

Belangrijk is om altijd een oefening goed na te bespreken met elkaar. Wat voelde je erbij? Wat dacht je? Wat maakte het bij je los?

En heb je na het doen van de oefeningen het idee dat jullie er wat meer hulp bij kunnen gebruiken? Boek dan eens een sessie relatietherapie bij mij.

Scheiden of blijven

Vragen jullie je af of relatietherapie nog wel zin heeft? Of dat het misschien al tijd is om de handdoek in de ring te gooien?

Dan is een “Scheiden of blijven” traject wellicht een goed idee voor jullie. 

In dat traject gaan we heel eerlijk kijken wat er nog over is van jullie relatie. Is er nog ruimte en energie om er samen voor te vechten? Of gaan jullie liever op een zo netjes en goed mogelijke manier uit elkaar?

Na het traject maken jullie samen de keuze om verder te gaan met elkaar en met behulp van relatietherapie jullie relatie te versterken en verstevigen. Of om uit elkaar te gaan en alles samen netjes te regelen.

Benieuwd wat relatietherapie voor jou kan betekenen?

Reviews

Chantal Bethlehem

Ik heb de hulp als fijn ervaren. Eerst gebruik gemaakt van relatietherapie. Fijn was dat je met een onpartijdig iemand praat die ook kritische vragen durft te stellen. Ze zet je echt aan om na te denken. Helaas ook gebruik moeten maken van de mediation voor de scheiding. De scheiding was snel rond mede door het snelle werken van de mediator. Ik kijk terug op een zware periode maar wel eentje waar ik goede hulp bij heb gehad. Zeker een aanrader!

Dave van Haperen

Nienke is een toppertje.
Ons super goed met alles geholpen.
Geeft heel veel tips en regel alles goed en snel.

Bart Rebergen

Erg vriendelijk! Luisterend oor! Goed advies ondanks keuzes die we zelf gemaakt hebben. Openstaand voor meerdere gespreksopties. Ruimdenkend!

Yannick Vos

Nienke heeft ons erg goed geholpen. Wij kunnen nu beter communiceren en begrijpen elkaar veel beter. Nienke heeft een neutrale, objectieve en begripvolle manier van communiceren waardoor wij de sessie als erg prettig hebben ervaren.

Actueel

Kan het vertrouwen nog terug komen na vreemdgaan?

Positiever in je relatie staan; 3 oefeningen

Hoe zorg ik dat mijn partner meer gaat praten?