Scheiden of blijven

Is de liefde definitief over of nog niet?

Scheiden of blijven

Scheiden of blijven; het is een ontzettend moeilijke beslissing. Misschien hebben jullie kinderen, een koophuis, is er financiële afhankelijkheid of ben je bang de helft van je familie en vriendenkring te verliezen?

Allemaal geen redenen om bij elkaar te blijven, maar wel om nog eens goed te kijken of jullie echt klaar zijn voor een scheiding of dat de relatie nog te redden valt.

Ik help jullie om deze beslissing samen te maken.

Top 10 redenen om te scheiden

Uit elkaar groeien is bij 52% van alle scheidingen de belangrijkste reden, gevolgd door ontrouw (34%). Andere redenen om te gaan scheiden zijn:

  • De liefde is over
  • Botsende karakters
  • Mishandeling en/of intimidatie
  • Verschillende verwachtingen over de toekomst
  • Maar één van beiden heeft een kinderwens
  • Problemen met geld
  • Niet bereid tot het zoeken van oplossingen voor de problemen
 
Een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen als je twijfelt over scheiden of blijven, is “Hou ik nog genoeg van mijn partner om de relatie nog een kans te geven?”. Maar ook de kinderen kunnen een reden zijn om nog eens extra jullie best te doen nog iets te maken van jullie relatie.

Tijdens een Scheiden of blijven traject ga ik in gesprek met jullie over wat jullie willen, hoe jullie de toekomst zien en of er nog genoeg liefde, genegenheid en respect voor elkaar is om verder te gaan.

Het traject begint met een intakegesprek, daarna volgen gesprekken met elk van jullie afzonderlijk en tot slot komen jullie weer bij elkaar voor een gesprek samen, onder mijn begeleiding.

Na het traject hebben jullie meer helderheid of jullie de relatie nog een nieuwe kans willen geven, of dat het beter is om in goed overleg uit elkaar te gaan. Alles met oog voor elkaar én voor de kinderen.

Benieuwd wat een Scheiden of Blijven traject voor jullie kan betekenen?

Reviews

Boekhoudt

Binnen “no time” was alles geregeld. Kort en krachtig. Zeer duidelijk en geen gedraai. Zeker een aanrader..

Chantal Bethlehem

Ik heb de hulp als fijn ervaren. Eerst gebruik gemaakt van relatietherapie. Fijn was dat je met een onpartijdig iemand praat die ook kritische vragen durft te stellen. Ze zet je echt aan om na te denken. Helaas ook gebruik moeten maken van de mediation voor de scheiding. De scheiding was snel rond mede door het snelle werken van de mediator. Ik kijk terug op een zware periode maar wel eentje waar ik goede hulp bij heb gehad. Zeker een aanrader!

Mindful Scheiden

Nienke heeft voor mijn team een aansprekend verhaal gehouden over samengestelde gezinnen. Met voldoende ruimte voor de groep om eigen ervaringen in te brengen waar Nienke goed op aan kon sluiten.

Dave van Haperen

Nienke is een toppertje.
Ons super goed met alles geholpen.
Geeft heel veel tips en regel alles goed en snel.

Bart Rebergen

Erg vriendelijk! Luisterend oor! Goed advies ondanks keuzes die we zelf gemaakt hebben. Openstaand voor meerdere gespreksopties. Ruimdenkend!

Kelly

Hele fijne coaching! Een fijn luisterend oor en goede en bruikbare tips die ik meteen in praktijk heb kunnen brengen in mijn samengestelde gezin. Nienke heeft veel kennis en ervaring over ‘normale’ patronen en gedrag bij kinderen en het proces waar je als samengesteld gezin doorheen gaat. Na de coaching kreeg ik een uitgebreide samenvatting van wat we besproken hadden, heel prettig om nog eens terug te lezen!

Mirjam Ormel

We zochten hulp in ons samengestelde gezin en in onze relatie. Wat heeft Nienke ons hierbij goed geholpen. We hebben heel veel gehad aan alle tips, tricks en goede adviezen. Nienke is erg kundig, heeft veel kennis en is zelf ook ervaringsdeskundige. We kunnen nu weer samen verder en er is veel meer rust in huis. Heel fijn dus.
Nogmaals heel erg bedankt Nienke!

Yannick Vos

Nienke heeft ons erg goed geholpen. Wij kunnen nu beter communiceren en begrijpen elkaar veel beter. Nienke heeft een neutrale, objectieve en begripvolle manier van communiceren waardoor wij de sessie als erg prettig hebben ervaren.

Paulien Zandbelt

Super leerzame en interessante workshop over de Dynamiek in samengestelde gezinnen. Nienke gebruikt haar eigen ervaringen, wat heel verhelderend en pakkend is. Zeker een aanrader!!!

Actueel

Hoe scheidingsmediation helpt bij het verminderen van conflicten NA de scheiding

Kan het vertrouwen nog terug komen na vreemdgaan?

Positiever in je relatie staan; 3 oefeningen