Scheidingsmediation

Regel het samen, met oog voor de kinderen en voor elkaar

Scheidingsmediation

Een scheiding is een heftige gebeurtenis. Ooit ging je trouwen uit liefde, met het idee voor altijd bij elkaar te blijven. Als blijkt dat het toch niet werkt, voor één van jullie of voor jullie beiden, dan is dat vaak heel verdrietig. Allerlei emoties spelen; verdriet, rouw, boosheid, schuldgevoel, rancune en misschien ook opluchting. En terwijl je nog middenin die achtbaan van emoties zit, moet je opeens allerlei zaken gaan regelen. Voor veel mensen is dit overweldigend.

Het is dan heel fijn als er iemand naast jullie staat, die niet alleen kan helpen met alle praktische zaken, maar ook aandacht heeft voor de emoties die er bij en tussen jullie spelen.

Wat moet er allemaal geregeld worden bij een scheiding?

Als je getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt, heb je een scheidingsconvenant nodig. Heb je alleen een samenlevingscontract, dan is een convenant niet verplicht maar wél verstandig. In het scheidingsconvenant staat hoe na de scheiding alles geregeld is. Zoals: wie blijft er in het huis wonen, hoe zit het met partneralimentatie, hoe zit het met het opgebouwde partnerpensioen en hoe wordt de boedel verdeeld.

Hebben jullie kinderen? Dan hebben jullie ook een ouderschapsplan nodig. Ook als je samenwonend bent, is het verplicht een ouderschapsplan op te stellen.

Ook de berekening van de kinderalimentatie en de partneralimentatie doe ik voor jullie.

Benieuwd wat scheidingsmediation voor jou kan betekenen?

Reviews

Boekhoudt

Binnen “no time” was alles geregeld. Kort en krachtig. Zeer duidelijk en geen gedraai. Zeker een aanrader..

Chantal Bethlehem

Ik heb de hulp als fijn ervaren. Eerst gebruik gemaakt van relatietherapie. Fijn was dat je met een onpartijdig iemand praat die ook kritische vragen durft te stellen. Ze zet je echt aan om na te denken. Helaas ook gebruik moeten maken van de mediation voor de scheiding. De scheiding was snel rond mede door het snelle werken van de mediator. Ik kijk terug op een zware periode maar wel eentje waar ik goede hulp bij heb gehad. Zeker een aanrader!

Dave van Haperen

Nienke is een toppertje.
Ons super goed met alles geholpen.
Geeft heel veel tips en regel alles goed en snel.

Actueel

Hoe scheidingsmediation helpt bij het verminderen van conflicten NA de scheiding

Hoe help ik onze kinderen tijdens de scheiding?

Scheiden; hoe vertellen we het de kinderen?