Stiefcoaching

Vind je plek in je samengestelde gezin

Stiefcoaching

Onderzoek heeft vastgesteld dat maar liefst 60% van de samengestelde gezinnen het niet redt. En dat betekent voor een tweede keer een scheiding, ook voor de kinderen. Veel kinderen geven zelfs aan dat zo’n tweede scheiding nog harder aankomt. Stiefcoaching kan helpen dit te voorkomen.

Een samengesteld gezin is een stuk ingewikkelder. Niets is vanzelfsprekend. Er zijn zoveel mensen en zoveel emoties om rekening mee te houden. En je begint niet aan het begin van een relatie: elkaar rustig leren kennen, samenwonen, misschien eerst trouwen en dan pas kinderen. Nee, je wordt direct voor de leeuwen gegooid; een gezin met kinderen die niet van jou zijn. Of wel jouw kinderen, maar een nieuwe partner die een vader- of moederrol pakt. Of juist niet pakt.

Als het stroef loopt, is het goed om eens te praten met iemand die snapt waar je tegenaan loopt en die je kan helpen. Ik kan je door middel van stiefcoaching helpen een succes te maken van je nieuwe gezin.

En dat kan ook in online sessies, dus je hoeft er niet eens je eigen huis voor uit!

Coaching

Wat als mijn stiefkinderen mij niet accepteren?
Of als mijn kinderen mijn nieuwe partner niet accepteren?
Wat als ons idee over opvoeden heel erg verschilt?
Ik heb niets te zeggen over de opvoeding van mijn stiefkinderen, maar ik wil mijn eigen kinderen niet op die manier opvoeden…
Mijn partner verwacht dat ik voor zijn/haar kinderen zorg, maar ik weet niet of ik dat wel wil…
De ex van mijn partner bemoeit zich nog ontzettend veel met ons gezin
Mijn partner heeft een nare vechtscheiding gehad en dit heeft invloed op ons gezin, hoe kan ik hem/haar hierbij helpen?

Bij deze vragen en nog veel meer kan ik jullie helpen. Tijdens een kennismakingsgesprek kunnen we kennis maken, kun je alleen of als stel uitleggen waar jullie tegenaan lopen en kan ik uitleggen hoe ik jullie kan helpen. Het kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend.

Training

In veel organisaties komen werknemers in aanraking met leden van samengestelde gezinnen. Leraren, artsen, het kinderdagverblijf, maar ook mediators, advocaten, psychologen en nog veel meer. Voor veel mensen die zelf geen samengesteld gezin hebben, is het vaak moeilijk om dan echt te begrijpen waarom bepaalde dingen anders werken, anders voelen of meer effect hebben op mensen.

Kinderen die net een wissel van huis hebben gehad, komen met een ander humeur naar school
Stiefouders die woordenwisselingen hebben over de opvoeding
Een stiefmoeder die het gevoel heeft nooit dankbaarheid te krijgen voor alles wat ze doet

Het kan allemaal doorwerken in hoe mensen in het leven, hun werk, hun omgeving staan.

Komen de mensen in jouw organisatie in contact met mensen die in samengestelde gezinnen leven? En wil je weten hoe anders een samengesteld gezin is? Welke dynamieken er in een samengesteld gezin werken? En welke uitdagingen ouders en stiefouders hebben in een samengesteld gezin? Boek dan de in company training Dynamieken in samengestelde gezinnen voor jouw medewerkers!

Benieuwd wat stiefcoaching voor jou kan betekenen?

Reviews

Mindful Scheiden

Nienke heeft voor mijn team een aansprekend verhaal gehouden over samengestelde gezinnen. Met voldoende ruimte voor de groep om eigen ervaringen in te brengen waar Nienke goed op aan kon sluiten.

Kelly

Hele fijne coaching! Een fijn luisterend oor en goede en bruikbare tips die ik meteen in praktijk heb kunnen brengen in mijn samengestelde gezin. Nienke heeft veel kennis en ervaring over ‘normale’ patronen en gedrag bij kinderen en het proces waar je als samengesteld gezin doorheen gaat. Na de coaching kreeg ik een uitgebreide samenvatting van wat we besproken hadden, heel prettig om nog eens terug te lezen!

Mirjam Ormel

We zochten hulp in ons samengestelde gezin en in onze relatie. Wat heeft Nienke ons hierbij goed geholpen. We hebben heel veel gehad aan alle tips, tricks en goede adviezen. Nienke is erg kundig, heeft veel kennis en is zelf ook ervaringsdeskundige. We kunnen nu weer samen verder en er is veel meer rust in huis. Heel fijn dus.
Nogmaals heel erg bedankt Nienke!

Paulien Zandbelt

Super leerzame en interessante workshop over de Dynamiek in samengestelde gezinnen. Nienke gebruikt haar eigen ervaringen, wat heel verhelderend en pakkend is. Zeker een aanrader!!!

Actueel

Ik vind mijn samengestelde gezin niet leuk meer…

Kerst en de liefde

Dankbaarheid in het stiefgezin