Zijn jullie swingers? Of zouden jullie dat willen onderzoeken?
In het kort is swingen een levensstijl waarbij stellen besluiten om seksuele activiteiten met anderen te hebben.
Essentieel hierbij zijn wederzijds consent, open communicatie en duidelijk gestelde grenzen. Veiligheid, zowel emotioneel als fysiek, is cruciaal. Vertrouwen tussen partners is fundamenteel.
Swingen is niet voor iedereen en vereist volledige instemming en comfort van beide partners.
“Mijn partner zegt dat hij wel geïnteresseerd is in de swingers lifestyle. Ben ik opeens niet genoeg?
“Ik denk dat swingen wel iets is dat ik zou willen proberen, maar hoe vertel ik dat aan mijn partner?”
“Is swingen iets dat je relatie weer nieuw leven in kan blazen, of is het het begin van het einde?”
“We hebben al jaren een vaste relatie, we zijn al jaren monogaam, waarom moet dat opeens anders?”
Soms is het vanaf het begin van de relatie duidelijk dat beide partners interesse hebben voor een swingers lifestyle. Maar vaker begint een relatie monogaam en oppert dan één van de partners om de relatie wat anders aan te pakken. Dat kan ontzettend bedreigend voelen voor de andere partner. Vragen als “ben ik dan niet genoeg?” komen in je op. Gevoelens van jaloezie, onzekerheid, stress. Allemaal geen geweldige mindset om het onderwerp swingen te bespreken…
Allereerst is het cruciaal om het juiste moment te kiezen. Zorg ervoor dat jullie allebei ontspannen zijn en voldoende tijd hebben om te praten zonder onderbrekingen. Dit helpt om een sfeer van rust en openheid te creëren, wat essentieel is voor een dergelijk gesprek.
Wees open en eerlijk over je gevoelens en gedachten. Leg uit waarom je geïnteresseerd bent in swingen en wat je hoopt dat het jullie relatie kan brengen. Het is belangrijk om je motivaties duidelijk te maken, zodat je partner begrijpt waar je vandaan komt. Dit kan helpen om eventuele misverstanden of onzekerheden weg te nemen.
Het is natuurlijk ontzettend jammer als je het gevoel hebt dat dit je keuzes zijn. Voel je in ieder geval niet onder druk gezet! Het is belangrijk om samen het gesprek aan te gaan. Wat verstaat je partner onder swingen? Misschien is er wel een vorm waar je je wel goed bij voelt, waar je partner toch de spanning in vindt die hij of zij zoekt. Gooi niet zomaar de handdoek in de ring, maar blijf open minded en ga het gesprek aan!
Benieuwd wat ik voor jullie kan doen? Plan vandaag nog een gratis kennismakingsgesprek!
Swingen is een vorm van open relatie, een levensstijlkeuze die open communicatie, wederzijds consent en respect voor elkaars grenzen vereist. Het biedt stellen de mogelijkheid om hun seksuele ervaringen te verkennen en te delen in een veilige en consensuele omgeving.
Swingen is iets dat je met twee of meerdere stellen of koppels doet. De seksuele activiteiten kunnen variëren van licht tot intens, afhankelijk van de comfortzones en afspraken van de betrokkenen. Het kan betekenen dat jullie beiden alles mogen doen met anderen, ook wel full swap genoemd, of alleen bepaalde seksuele handelingen, ook wel soft swap genoemd. Het kan betekenen dat jullie afspreken dat jullie altijd seks hebben in dezelfde ruimte als de ander, of dat jullie het juist spannend vinden als het in verschillende ruimtes plaats vindt. Het is helemaal aan jullie om het zo in te vullen dat het bij jullie past.
Of het nu in een swingersclub, op een feest, online of via privé afspraken plaatsvindt, het belangrijkste is dat alle betrokkenen zich comfortabel en gerespecteerd voelen.
Mensen vragen zich wel eens af “Wat is het verschil tussen swingen en partnerruil?”. Partnerruil, zoals de naam al suggereert, gaat specifiek over het ruilen van partners tussen stellen. Dit betekent dat twee stellen besluiten om van partner te wisselen voor seksuele activiteiten. Partnerruil is een specifieke vorm van swingen, maar het is niet hetzelfde. Bij partnerruil is de focus meer gericht op het ruilen van partners, terwijl swingen een bredere term is die verschillende vormen van seksuele interacties met anderen kan omvatten, niet noodzakelijk beperkt tot het ruilen van partners.
Praten, praten, praten. Dat is het allerbelangrijkste. Blijf altijd praten.
Check bij jezelf; waar voel ik me prettig bij en waar niet bij? Is dit iets wat ik toch wil proberen, ook al is het iets buiten mijn comfort zone? Is dit iets wat ik, in ieder geval nu. absoluut niet wil?
En natuurlijk ook: wat doe je met gevoelens van onzekerheid? Jaloezie? Want vaak zit daar de angst; wat als jullie seks met anderen hebben en iemand wordt verliefd op een ander? Hoe ga je met al die ingewikkelde, angstige en sterke gevoelens om? De eerste keer swingen is meestal dus ongelooflijk spannend!
Ik help jullie om samen het pad te bewandelen, samen te kijken wat werkt en wat niet. Hoe je omgaat met alle mooie, enge en spannende dingen die jullie zeker tegen gaan komen. Op een manier die jullie relatie sterker maakt!
Wil je zelf alvast aan de slag? Begin dan eens om samen het gesprek aan te gaan over het waarom.
Waarom wil één van jullie een de swingerswereld verkennen? Wat mist diegene nu? Wat hoop je te vinden? Waar ben je bang voor?
En voor diegene die nog erg twijfelt; waar ben jij bang voor? Wat voor gevoel geeft het jou dat je partner dit wil? Je kunt hiervoor de volgende oefening gebruiken.
Wat de bedoeling is, is dat één van jullie 15 minuten over een onderwerp praat tegen de ander. In dit geval: op wat voor manier wil jij je relatie vormgeven? Of; wat zijn je gevoelens/angsten wat betreft een open relatie?
De ander mag ondertussen niets zeggen. Je hoeft dus niet na te denken over wat je zou moeten antwoorden, want je mag toch niet antwoorden. En daardoor luister je beter.
Wat vaak gebeurt is dat je in de eerste paar minuten helemaal leegloopt en de dingen zegt die je misschien al veel vaker hebt gezegd. Daarna weet je niets meer te zeggen even. In de stilte komen er dan vaak nieuwe dingen boven. Dingen die dieper gaan, dieper zitten, niet eerder gezegd zijn en vaak zelfs niet heel bewust zijn bij degene die praat.
Het is daardoor een oefening die zowel voor de luisteraar als voor de prater heel waardevol en leerzaam is.
Als relatietherapeut kan ik jullie helpen het gesprek samen aan te gaan. Echt naar elkaar te luisteren. Open te staan naar elkaar en voor elkaars ideeën en gevoelens.
Maar ik kan jullie ook helpen nadenken; wat zijn onze mogelijkheden? Wat kan een eerste stapje zijn? Wat doen we als we iets proberen en het werkt niet, voor ons allebei of voor één van ons? En hoe zit het dan eigenlijk met seks met je eigen partner, naast de seks met anderen?
En als je zegt: “We gooien onze relatie meer open.”. Dan help ik jullie duidelijke afspraken te maken met elkaar.
Jullie kunnen samen bij mij komen, maar ook individueel. Soms voelt het nog te kwetsbaar om het gesprek samen aan te gaan. Of wil je eerst voor jezelf duidelijk hebben wat je nu eigenlijk wel wil en niet wil. Dan is het soms fijner om eerst eens individueel bij mij langs te komen.
Binnen “no time” was alles geregeld. Kort en krachtig. Zeer duidelijk en geen gedraai. Zeker een aanrader..
Ik heb de hulp als fijn ervaren. Eerst gebruik gemaakt van relatietherapie. Fijn was dat je met een onpartijdig iemand praat die ook kritische vragen durft te stellen. Ze zet je echt aan om na te denken. Helaas ook gebruik moeten maken van de mediation voor de scheiding. De scheiding was snel rond mede door het snelle werken van de mediator. Ik kijk terug op een zware periode maar wel eentje waar ik goede hulp bij heb gehad. Zeker een aanrader!
Nienke heeft voor mijn team een aansprekend verhaal gehouden over samengestelde gezinnen. Met voldoende ruimte voor de groep om eigen ervaringen in te brengen waar Nienke goed op aan kon sluiten.
Nienke is een toppertje.
Ons super goed met alles geholpen.
Geeft heel veel tips en regel alles goed en snel.
Erg vriendelijk! Luisterend oor! Goed advies ondanks keuzes die we zelf gemaakt hebben. Openstaand voor meerdere gespreksopties. Ruimdenkend!
Hele fijne coaching! Een fijn luisterend oor en goede en bruikbare tips die ik meteen in praktijk heb kunnen brengen in mijn samengestelde gezin. Nienke heeft veel kennis en ervaring over ‘normale’ patronen en gedrag bij kinderen en het proces waar je als samengesteld gezin doorheen gaat. Na de coaching kreeg ik een uitgebreide samenvatting van wat we besproken hadden, heel prettig om nog eens terug te lezen!
We zochten hulp in ons samengestelde gezin en in onze relatie. Wat heeft Nienke ons hierbij goed geholpen. We hebben heel veel gehad aan alle tips, tricks en goede adviezen. Nienke is erg kundig, heeft veel kennis en is zelf ook ervaringsdeskundige. We kunnen nu weer samen verder en er is veel meer rust in huis. Heel fijn dus.
Nogmaals heel erg bedankt Nienke!
Nienke heeft ons erg goed geholpen. Wij kunnen nu beter communiceren en begrijpen elkaar veel beter. Nienke heeft een neutrale, objectieve en begripvolle manier van communiceren waardoor wij de sessie als erg prettig hebben ervaren.
Super leerzame en interessante workshop over de Dynamiek in samengestelde gezinnen. Nienke gebruikt haar eigen ervaringen, wat heel verhelderend en pakkend is. Zeker een aanrader!!!