Wat kost een scheiding

Bereken eenvoudig de geschatte kosten

Scheidingsmediation - wat heb je nodig?

Als je getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt, heb je een scheidingsconvenant nodig. Heb je alleen een samenlevingscontract, dan is een convenant niet verplicht maar wél verstandig. In het scheidingsconvenant staat hoe na de scheiding alles geregeld is. Zoals: wie blijft er in het huis wonen, hoe zit het met partneralimentatie, hoe zit het met het opgebouwde partnerpensioen en hoe wordt de boedel verdeeld.

Hebben jullie kinderen? Dan hebben jullie ook een ouderschapsplan nodig. Ook als je samenwonend bent, is het verplicht een ouderschapsplan op te stellen.

Ook de berekening van de kinderalimentatie en de partneralimentatie doe ik voor jullie.

Hieronder kunnen jullie berekenen wat scheidingsmediation via mij zou kosten. Deze kosten zijn per persoon (uitgaande van een 50/50 verdeling van de kosten) en inclusief btw. 

Bereken de kosten en plan eenvoudig een afspraak!

Naast de kosten van de mediation zijn er, in het geval van ontbinding van een huwelijk of geregistreerd partnerschap, nog kosten van de advocaat die de scheiding indient bij de rechtbank. Jullie kunnen zelf een advocaat kiezen of dit via mijn vaste advocaat regelen. Zij heeft een zeer scherp tarief en werkt snel. Tot slot komen er ook nog griffierechten bij. De advocate kost nog 255 euro inclusief btw en griffierechten staan op 314 euro. Deze bedragen betalen jullie samen, dus dat komt in totaal neer op ongeveer 285 euro per persoon.

De kosten voor mediation spreken wij voor aanvang van de mediaton af en worden dan wel 100% voor aanvang van de mediation gefactureerd, dan wel 50% voor aanvang van de mediation en 50% voor het tekenen van de stukken.

Twijfel je nog?

Scheiden is niet een beslissing die makkelijk neemt. Je bent ooit bij elkaar gekomen omdat je elkaar zo leuk vond, met elkaar kon lachen, omdat jullie graag bij elkaar waren. Is dat echt allemaal weg?

En als er kinderen zijn, is de beslissing misschien nog wel moeilijker. Kinderen zijn geen reden om bij elkaar te blijven, maar wel een reden om het heel zeker te weten dat uit elkaar gaan beter is dan bij elkaar blijven. Om zeker te weten dat jullie relatie klaar is en niet meer te redden.

Hebben jullie nog twijfels? Misschien is dan het Scheiden of Blijven traject een optie voor jullie.

Ik wil scheiden, hoe vertel ik het mijn partner?