Werkgerelateerde uitdagingen?

Werk weer mét elkaar, als team

Werkgerelateerd

De meeste mensen brengen meer tijd door met hun collega’s dan thuis, met hun partner. Als je full-time werkt, zit je al snel zo’n 40 uur bij elkaar.

Zit de relatie tussen jou en één van je collega’s niet lekker, dan kan dat voor veel irritaties en frustraties zorgen.

Soms is het probleem alleen dat je elkaar niet goed snapt, niet ‘elkaars taal’ spreekt. Dan is het goed om inzicht te krijgen in hoe iedere collega in je team werkt.

Soms gaat het verder en loop je echt al tegen een conflict aan. Ontzettend vervelend, want je gaat niet meer met plezier naar je werk, wat ook zorgt voor minder productiviteit en effectiviteit in je werk.

Wat kun je daar nu aan doen?

DISC

Het DISC model brengt voorkeursstijlen, sterke kanten, communicatie en groeimogelijkheden in kaart. DISC vergroot de kennis van gedrag van jezelf en je collega’s, helpt communicatie conflicten oplossen én vermijden, vergroot (individuele) effectiviteit binnen organisaties en stimuleert het benutten van talenten. 

Maar bovenal zorgt DISC ervoor dat je elkaar als team beter leert kennen en begrijpen. Door beter te weten wat je van elkaar kan verwachten, op welke manier de ander graag communiceert en hoe je elkaar het best kan inzetten, groei je als team en word je sterker.

Arbeidsmediation

Als je in een conflict raakt op je werk met een naaste collega, een leidinggevende of iemand aan wie je zelf leiding geeft, kan een mediator helpen om het conflict op te lossen en de angel uit de situatie te halen.

Als arbeidsmediator begeleid ik jullie bij het gesprek. Samen bespreken we wat er is gebeurd en waarom het conflict is ontstaan. We kijken naar jullie zorgen, frustraties en angsten en ik help jullie om vorm te geven aan het gesprek. Ik zorg ervoor dat jullie beiden kunnen zeggen wat jullie willen en dat jullie beiden kunnen horen wat de ander zegt. Zo werken we samen aan een constructieve oplossing voor het conflict.

Het voordeel van mediation is dat jullie zelf invloed hebben op de oplossing en dat er geen winnaars of verliezers zijn. Mediation zorgt ervoor dat jullie de relatie met elkaar kunnen herstellen en op een respectvolle manier met elkaar kunnen omgaan. Hierdoor verbetert niet alleen de sfeer op het werk, maar ook de communicatie en relatie tussen collega’s. Dit leidt uiteindelijk tot meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een gezondere werksfeer binnen het bedrijf.

Benieuwd hoe ik jullie kan helpen om als team te groeien?

Reviews

Boekhoudt

Binnen “no time” was alles geregeld. Kort en krachtig. Zeer duidelijk en geen gedraai. Zeker een aanrader..

Chantal Bethlehem

Ik heb de hulp als fijn ervaren. Eerst gebruik gemaakt van relatietherapie. Fijn was dat je met een onpartijdig iemand praat die ook kritische vragen durft te stellen. Ze zet je echt aan om na te denken. Helaas ook gebruik moeten maken van de mediation voor de scheiding. De scheiding was snel rond mede door het snelle werken van de mediator. Ik kijk terug op een zware periode maar wel eentje waar ik goede hulp bij heb gehad. Zeker een aanrader!

Mindful Scheiden

Nienke heeft voor mijn team een aansprekend verhaal gehouden over samengestelde gezinnen. Met voldoende ruimte voor de groep om eigen ervaringen in te brengen waar Nienke goed op aan kon sluiten.

Dave van Haperen

Nienke is een toppertje.
Ons super goed met alles geholpen.
Geeft heel veel tips en regel alles goed en snel.

Bart Rebergen

Erg vriendelijk! Luisterend oor! Goed advies ondanks keuzes die we zelf gemaakt hebben. Openstaand voor meerdere gespreksopties. Ruimdenkend!

Kelly

Hele fijne coaching! Een fijn luisterend oor en goede en bruikbare tips die ik meteen in praktijk heb kunnen brengen in mijn samengestelde gezin. Nienke heeft veel kennis en ervaring over ‘normale’ patronen en gedrag bij kinderen en het proces waar je als samengesteld gezin doorheen gaat. Na de coaching kreeg ik een uitgebreide samenvatting van wat we besproken hadden, heel prettig om nog eens terug te lezen!

Mirjam Ormel

We zochten hulp in ons samengestelde gezin en in onze relatie. Wat heeft Nienke ons hierbij goed geholpen. We hebben heel veel gehad aan alle tips, tricks en goede adviezen. Nienke is erg kundig, heeft veel kennis en is zelf ook ervaringsdeskundige. We kunnen nu weer samen verder en er is veel meer rust in huis. Heel fijn dus.
Nogmaals heel erg bedankt Nienke!

Yannick Vos

Nienke heeft ons erg goed geholpen. Wij kunnen nu beter communiceren en begrijpen elkaar veel beter. Nienke heeft een neutrale, objectieve en begripvolle manier van communiceren waardoor wij de sessie als erg prettig hebben ervaren.

Paulien Zandbelt

Super leerzame en interessante workshop over de Dynamiek in samengestelde gezinnen. Nienke gebruikt haar eigen ervaringen, wat heel verhelderend en pakkend is. Zeker een aanrader!!!

Actueel

Hoe scheidingsmediation helpt bij het verminderen van conflicten NA de scheiding

Kan het vertrouwen nog terug komen na vreemdgaan?

Positiever in je relatie staan; 3 oefeningen