Werkwijze

Voor mediation, relatietherapie en stiefcoaching

1. Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Tijdens ons eerste kennismaking bespreken we jouw/jullie persoonlijke situatie. Deze gesprekken zijn altijd vertrouwelijk, zodat je alles kunt bespreken wat belangrijk voor je is. Ook doe ik alvast een inventarisatie van de problemen, irritaties en/of zorgen waar jullie tegenaan lopen.

Op basis hiervan geef ik een indicatie van het vervolgtraject. Hoe zou dat lopen, hoeveel sessies zou het kunnen duren. Dit is een indicatie, tijdens het traject kan altijd blijken dat er meer of minder sessies nodig zijn, of dat we een heel andere kant op moeten. Het traject is flexibel en geheel persoonlijk.

Hebben we allemaal een goed gevoel bij het kennismakingsgesprek en heb je het idee dat ik je kan helpen? Dan gaan we het traject in.

2. Het vervolgtraject

Zoals gezegd is het vervolgtraject flexibel en steken we het in op jullie behoeften.

Bij relatietherapie en stiefcoaching is de insteek om boven water te krijgen waar jullie nu precies tegenaan lopen, wat dit met jullie doet en hoe jullie eventuele conflictsituaties anders kunnen aanpakken.

Indien het gaat om een mediation zullen we ten eerste bekijken waar jullie conflict ligt, wat jullie willen oplossen. Ik help jullie in gesprek te gaan en begrip te krijgen voor elkaars standpunten.
Gaat het om scheidingsmediation, dan zullen we ook kijken wat er allemaal geregeld moet worden. Verdeling van de inboedel, alle financiële zaken, fiscale zaken, ouderschapsplan en het convenant.

3. Huiswerk en afspraken

Coaching: Soms vinden stellen het prettig om een soort ‘huiswerkopdrachten’ mee te krijgen. Opdrachten die je meeneemt en waar je thuis, alleen of samen, iets mee kan doen. Niet iedereen vindt dat even prettig, vandaar dat we samen kijken wat wel en niet bij jullie past en waar jullie je prettig bij voelen. Soms is het een kwestie van ‘even een drempel over’ en soms zullen we samen gewoon iets heel anders bedenken dat beter bij jullie past.

Mediation: Wanneer alles op tafel ligt en iedereen zich gehoord voelt, is het tijd om op zoek te gaan naar een eerlijke oplossing. Op basis hiervan worden er duidelijke afspraken gemaakt.

Mocht er sprake zijn van een scheiding, dan worden de afspraken vastgelegd in een scheidingsconvenant. Dit is een overeenkomst tussen jou en je ex-partner waarin alle afspraken beschreven staan. Hiermee zorgen we dat problemen in de toekomst voorkomen worden. Dit geeft duidelijkheid en rust voor alle partijen.

Hebben jullie kinderen onder de 18 jaar oud? Dan stellen jullie ook een ouderschapsplan op, waarin het ouderschap na de scheiding omschreven wordt. Wie draagt wanneer zorg voor de kinderen, hoe zien de verjaardagen en vakanties eruit, wat is de hoogte van de kinderalimentatie en hoe gaat de communicatie? Het ouderschapsplan geeft overzicht en helderheid.

De zorg en aandacht voor jullie kind(eren) staan hier voorop.

Als alles van beide kanten akkoord is, worden de stukken ondertekend en is het tijd om een stap in de toekomst te zetten. 

4. Juridische afhandeling bij scheiding

Bij een scheiding moeten alle stukken worden ingediend bij de rechtbank. Vervolgens moet jullie scheiding ook worden doorgegeven aan de gemeente.

5. Nazorg

Indien gewenst kan er enige tijd na afronding van het traject nog eens contact zijn. Loopt alles goed, zijn er nog irritaties, vragen waar jullie mee zitten, of willen jullie opnieuw om tafel? Dat kan natuurlijk altijd.

Mijn werkgebied is Flevoland en omstreken. Ik werk online en heb praktijk aan huis in Zeewolde. Heb je vragen over deze werkwijze, of vraag je je af hoe een traject voor jouw specifieke situatie vorm zou krijgen? Neem dan contact met me op voor een gratis kennismakingsgesprek. 

Benieuw wat ik voor jou kan betekenen?

Reviews

Boekhoudt

Binnen “no time” was alles geregeld. Kort en krachtig. Zeer duidelijk en geen gedraai. Zeker een aanrader..

Chantal Bethlehem

Ik heb de hulp als fijn ervaren. Eerst gebruik gemaakt van relatietherapie. Fijn was dat je met een onpartijdig iemand praat die ook kritische vragen durft te stellen. Ze zet je echt aan om na te denken. Helaas ook gebruik moeten maken van de mediation voor de scheiding. De scheiding was snel rond mede door het snelle werken van de mediator. Ik kijk terug op een zware periode maar wel eentje waar ik goede hulp bij heb gehad. Zeker een aanrader!

Mindful Scheiden

Nienke heeft voor mijn team een aansprekend verhaal gehouden over samengestelde gezinnen. Met voldoende ruimte voor de groep om eigen ervaringen in te brengen waar Nienke goed op aan kon sluiten.

Dave van Haperen

Nienke is een toppertje.
Ons super goed met alles geholpen.
Geeft heel veel tips en regel alles goed en snel.

Bart Rebergen

Erg vriendelijk! Luisterend oor! Goed advies ondanks keuzes die we zelf gemaakt hebben. Openstaand voor meerdere gespreksopties. Ruimdenkend!

Kelly

Hele fijne coaching! Een fijn luisterend oor en goede en bruikbare tips die ik meteen in praktijk heb kunnen brengen in mijn samengestelde gezin. Nienke heeft veel kennis en ervaring over ‘normale’ patronen en gedrag bij kinderen en het proces waar je als samengesteld gezin doorheen gaat. Na de coaching kreeg ik een uitgebreide samenvatting van wat we besproken hadden, heel prettig om nog eens terug te lezen!

Mirjam Ormel

We zochten hulp in ons samengestelde gezin en in onze relatie. Wat heeft Nienke ons hierbij goed geholpen. We hebben heel veel gehad aan alle tips, tricks en goede adviezen. Nienke is erg kundig, heeft veel kennis en is zelf ook ervaringsdeskundige. We kunnen nu weer samen verder en er is veel meer rust in huis. Heel fijn dus.
Nogmaals heel erg bedankt Nienke!

Yannick Vos

Nienke heeft ons erg goed geholpen. Wij kunnen nu beter communiceren en begrijpen elkaar veel beter. Nienke heeft een neutrale, objectieve en begripvolle manier van communiceren waardoor wij de sessie als erg prettig hebben ervaren.

Paulien Zandbelt

Super leerzame en interessante workshop over de Dynamiek in samengestelde gezinnen. Nienke gebruikt haar eigen ervaringen, wat heel verhelderend en pakkend is. Zeker een aanrader!!!