Wie ben ik

Nienke Pleket; mediator, relatietherapeut en stiefcoach

Nienke Pleket

Ik ben Nienke Pleket; mediator, relatietherapeut en stiefcoach. Wanneer het stug loopt, stroef loopt of stuk loopt in je relatie ben ik er om je te helpen.

In 1977 ben ik geboren in Purmerend. In 1982 overleed mijn moeder en woonde ik alleen met mijn vader en zusje. Twee jaar later hertrouwde mijn vader en kreeg ik een stiefmoeder.

Nu ben ik zelf ook stiefmoeder. Nadat de vader van mijn tweeling en ik uit elkaar gingen, kreeg ik een relatie met Harm. Hij had ook al een dochter. En toen kregen we samen nog een kleintje. Samengesteld gezin, stiefmoeder, stiefvader, kinderen, stiefkind, halfbroertje, exen… we hebben alles. En het werkt nog ook! Over het algemeen dan. Meestal. Soms loopt het ook even helemaal niet. Maar met praten, respect en begrip voor elkaar hebben, komen we altijd wel weer terug op het juiste spoor. 

Ik heb Nederlandse Taal- en Letterkunde gestudeerd in Groningen, waarna ik de wereld van het marktonderzoek instapte. Steeds op zoek naar de wensen en behoeften van mensen. Daarna wilde ik al die kennis omzetten naar actie en werkte ik in de communicatie en marketing. Na een grote reorganisatie bij het bedrijf waar ik werkte, stond ik opeens op straat. Na de eerste periode van paniek, boosheid en rouw, was er ruimte. Ruimte om te bedenken wat ik nu wilde gaan doen, wat echt bij me past.

En zo kwam ik op het idee van Relatiewerk Zeewolde. Een plek waar je heen kan als je relatie schuurt, stroef loopt of stuk loopt. Als huidige partners, ex-partners of nieuwe partners. Maar ook als je relatie met een familielid stroef loopt. Of een collega. Ik kan je helpen.

Wil je weten hoe ik jou of jullie kan helpen met jullie specifieke situatie? Ik nodig je van harte uit om een kennismakingsgesprek te plannen. Deze is vrijblijvend en gratis. Zo kunnen we elkaar leren kennen, kun je uitleggen wat de situatie is waarbij je hulp nodig hebt en kan ik uitleggen hoe ik kan helpen.

Mijn werkgebied is Flevoland en omstreken. Ik werk online, heb praktijk aan huis, maar kom eventueel ook bij mijn cliënten en coachees thuis. Zo heb je geen gedoe met oppas of reistijd. 

Ik heb mijn mediation opleiding gevolgd bij het Mfn geaccrediteerde The Lime Tree. Hier heb ik zowel de basisopleiding gevolgd als de specialisatie Family Mediation.

Naast mijn werk als mediator, relatietherapeut en stiefcoach doe ik vrijwilligerswerk. Ik ben Buurtbemiddelaar en ik werk mee aan de marketing en communicatie van de Stiefacademie.